Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens utmaning under tuffa dagen

28 mar, 2017, 11:23 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Detta skulle vara svårt för vem som helst att klara av.
Annons

Att behöva ta sig igenom en begravning är tufft för alla. På fredag begravs Noppe Lewenhaupt och kungen, som var nära vän med Noppe, kommer att finnas på plats. Men kung Carl Gustaf kommer inte att kunna unna sig en lugn eftermiddag efter den sorgtyngda eftermiddagen, utan han och drottningen har engagemang genast därefter.

Klockan fem, ungefär en timme efter att begravningen avslutas, måste kung Carl Gustaf och drottning Silvia vara på plats i Grunewaldsalen i Konserthuset i Stockholm. Det är då dags för den årliga högtidssammankomsten för Kungliga vetenskapsakademin. Kungen behöver varken hålla tal eller dela ut något pris. Däremot måste han självklart delta i firandet och hyllandet av de tio pristagarna. Han måste lämna sin privata sida som nyligen sett vännen begravas och gå in i rollen som kung.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det kommer helt klart bli en utmanande och tuff dag för kungen.

Foto IBL

Annons