Kungens utspel om barnbarnen får alla att häpna

Kungen krävs på en ursäkt!

Kungen är ofta den som får svara på frågor kring kungafamiljens angelägenheter, och han har gjort tydligt att vissa uppskattas mer än andra...

Vår kung har gjort sig känd för att ibland driva lite med sina medmännsikor när han står framför kameran, vi har bland annat det kända tillfället när han plötsligt får syn på en katt mitt under intervjun och vill att kameramannen ska filma den istället för honom och Silvia, som han dessutom avbryter i sin fascination över det intet anande djuret.

Något som väckte ännu större uppmärksamhet var när han i en intervju med SVT efter att Madeleine tillkännagivit att hon var gravid med sitt första barn tog tillfället i akt att skämta framför kamerorna.

Han får frågan om han kommer vara en aktiv morfar varpå kungen svarar:

– Självklart kommer vi vara aktiva! Jag ska stänga ner hela butiken och bara syssla med det hela tiden. Fast hon bor borta i New York, förstås, så jag kommer inte vara i Sverige på flera år, säkert. Så det blir väl bra.

Han fick även frågan om Madeleine skulle komma att flytta tillbaka hem till Sverige igen, och även där passade han på att ge ett skämtsamt svar.

– Säkert. Hon kanske flyttar till Island istället, tror jag. Det är bättre där, sa kungen till SR Östergötland.

Ibland driver kungen med reportrarna.

Fick kritik efter det omtalade utspelet

Kungens utspel gick hem i många tv-soffor som uppskattade att han bjöd på lite humor, men alla var inte lika förtjusta.

– Nej, detta är inget annat än överklassarrogans – helt i enlighet med den internatskoleanda vi i dagarna har fått lära oss mer om, skrev ledarskribenten Erik Erfors i Expressen strax efter uttalandet.

– Kungen borde, på ren Anders Björckska, veta hut. Sur och bitter över olika publiceringar? Möjligen, men det rättfärdigar inte hans översittarattityd, hans raljerande ton och vuxenmobbande av olika journalister, fortsatte han.