Kungens utseendeförändring visades i SVT

kungens utseendeförändring

Visst är det roligt med förändring! Och en sådan visade kungen upp under senaste framträdandet!

Under söndagen tog kung Carl Gustaf sitt ansvar som Sveriges landsfader. I ett tv-sänt tal vände han sig direkt till folket för att skänka människor lite trygghet i coronakrisen. Dessutom bjöd han på en liten utseendeförändring, som överraska många.

Kungen bjöd in tv-teamet till slottet Stenhammar, där han och drottningen befinner sig för tillfället. De har lämnat Drottningholm och Stockholm, där smittspridningen är som värst. Och njuter just nu av det lugna livet bland kungens kor och de stora grönområdena.

Kungen visade upp utseendeförändringen

Den här miljön verkar ha påverkat kungen. Till skillnad från jultalen, som alltid filmas på hans kontor i mörk kavaj, bar hon nu en mer avslappnad stil med tweed-mönstrad kavaj och nya glasögon(!).

kungen tal svt

Kungen talade till nationen.

Att statschefen bär glasögon är vi vana vid men de här, lite mörkare bågarna, har vi aldrig sett förut. Faktum är att de har tillkommit de senaste tre veckorna. När kungen senast talade till svenska folket, i samband med ett möte med regeringen, bar han sina vanliga glasögon. Utan båge.

kungen regeringen

För tre veckor sedan mötte kungen Stefan Löfven. Då såg han ut så här.

Kungen har haft ett antal glasögon genom åren. De flesta har varit väldigt diskreta men det finns även några som vi minns lite extra.

kungen jultal 2012

När kungen höll sitt jultal, år 12, såg glasögonen ut så här! Med en kraftigare båge, ovanpå.

LÄS MER: DRAMAT INNAN KUNGENS TAL I SVT

kung carl gustaf 1986

År 1986 såg glasögonen ut så här – i pilotstil!

Kungens tal till svenska folket

– Påsken är en viktig och efterlängtad helg för mig och för många andra. Det är en helg när man gärna vill resa och kanske umgås med släkt och vänner. Men i år måste vi ställa in oss på att stanna hemma och det kan kännas tråkigt. Men jag tänker i dag på alla barn i vårt land som riskerar att förlora sina far- och morföräldrar – och för deras skull måste vi agera ansvarsfullt och osjälviskt. Den skyldigheten har vi alla i vårt land, var och en av oss.

Se hela talet här!

Foto: TT