Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens vrede efter Zara Larssons ord: "Helt galen av ilska"

06 jul, 2023, 08:34 
Kungen och Zara Larsson
Zara Larssons ord träffade en känslig punkt för kungen.
Annons

Zara Larsson stod för en vågad kupp under sitt framträdande på Allsång på Skansen. När hon framförde Sareks klassiska låt Genom eld och vatten tillsammans med publiken mimade hon plötsligt "Och vi hatar AIK" in i kameran.

Det här är en vana som växte fram hos Hammarbys supportrar och sedan plockades upp av supportrar över hela landet. Men det finns en person som med allra största sannolikhet inte uppskattade Zaras tilltag: vår kung!

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Kungens ilska efter Zara Larssons ord

Kungen är nämligen en inbiten AIK-supporter. Favoritlaget är dessutom en känslig punkt för honom.

Det framgår i boken "Victoria – prinsessan privat" av vår chefredaktör Johan T Lindwall. Här är ett parti som behandlar just kungen och hans känslor för AIK.

Annons

"Kungen tog en klunk av whiskyn. I bakgrunden hade han på P4 och sportsändningen. Favoritlaget AIK låg under mot Trelleborg. Kungen svor tyst samtidigt som han började grilla fläskfilén. Han hade varit trogen AIK-supporter sedan barnsben och hatade när de förlorade. Kungen skrattade för sig själv när han kom att tänka på en korkad reporter som han lurat en gång. Kungen hade fått frågan vilket hans favoritlag var i fotboll. ’Djurgården, naturligtvis’, hade kungen svarat och skrattat, eftersom han utgick från att reportern fattade att han skämtade. Alla visste ju att kungen höll på AIK. Dock inte reportern. Snart publicerades artikeln och all annan media hängde på. Kungen tycktes plötsligt hålla på Djurgården. En tidning konfronterade ledningen för AIK och undrade om detta innebar att kungen blev av med sitt hedersmedlemskap", skriver Johan T.

"Helt galen av ilska"

"Det tog nästan två år innan kungen lyckats döda historien Han höll på AIK – inte Djurgården. Bästa kompisarna Aje Philipson och Noppe Lewenhaupt hade haft mest roligt av alla åt historien. Vid varje herrmiddag hade Aje och Noppe stämt upp i olika hejarramsor för Djurgården. Kungen hade vid ett tillfälle blivit helt galen av ilska och slagit näven i bordet. Efter det sjöng inte Aje och Noppe längre några ramsor. Inte Djurgårdens i alla fall."

Så vi skulle inte rekommendera Zara att köra på något liknande ifall hon blir inbjuden till slottet!

Annons