Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kunglig blomsterfest inramar Victorias och Daniels bröllop

Victoria-blommor

Rosa rosor, pioner, luktärter, syrener och hortensior… Nu avslöjar hovet allt om blommorna i kyrkan under morgondagens kungliga vigsel. Vilken blomsterfest!

Victoria-ansikte

Hur kronprinsessan Victorias brudklänning ser ut vet vi först imorgon eftermiddag. Men en efter en faller de andra bitarna på plats inför morgondagens kungliga bröllop. Hovet avslöjar nu att Victoria och Daniels vigsel blir en riktig blomsterfest! Färgskalan i utsmyckningen är vald för att fånga det nordiska ljusa midsommarljuset, meddelar hovet i ett pressmeddelande. Rosa rosor, pioner, luktärter, syrener och hortensior tillsammans med liljekonvaljer och brudslöja bryts med riddarsporrar i blå och vita nyanser. Det är svenska vilda blommor från Ockelbo och majestätisk rhododendron från Sofiero slott.

Lobelia

Och i övrigt, hur kommer det att se ut då? En mild blå matta leder från Slottet till Storkyrkan. Mattan täcker trottoarerna i Trångsund och altargången i kyrkan. Stensocklarna vid kyrktrappan pryds med björklövsklädda obelisker i smide. Obeliskerna flankeras av rabatter bestående av lobelia i ljusblå nyanser. Storkyrkans tegelpelare är klädda med sex meter höga blomsterpelare.

Blå riddarsporrar

Blå och vita riddarsporrar växer mot de höga kyrkvalven. Trappan framför altaret har byggts ut och trappstegen vid sidorna dekoreras som rabatter av rosa sommarblommor. På altaret står rosa luktärter. Sidorna och altarringens hörn pryds av höga koner med blå riddarsporrar. Blomsterarrangemangen är skapade av Kungliga Hovstaternas florist Claes Carlsson. Ett 60-tal volontärer från Sverige, Norge, Danmark och Island avslutar det sista arbetet med dekorationerna alldeles snart, natten till bröllopsdagen.

Läs också:

Kronprinsessan har aldrig varit lyckligare››

Daniel och Victoria på Skeppholmen››

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press