Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kunglig hattparad i Westminster Abbey

14 mar, 2012, 09:48 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Elizabeth i rosa var först att stiga in i Westminster Abbey, efter henne följde prins Philip och sedan kom prins Charles med sin Camilla och Sophie av Wessex.

Delar av den brittiska kungafamiljen deltog vid The Annual Commonwelth Observance. Drottning Elizabeth var klädd i en rosa dräkt från topp till tå. En färg hon ser ut att älska, alldeles nyligen bar hon en annan outfit i rosa.

Annons

Matchande hatt

Drottningens dräkt som med sin ljusa, starka färg konkurrerade ut prins Edwards allt stiligare hustru Sophies silkesgrå kappa med svart klänning under och Camillas mörklila dräkt – naturligtvis med matchande hatt.

Fjädrar i hatten

Hattarna under dagen spelade dock en egen liga. Sophies av Wessex redan enorma hatt pryddes även av flera stora fjädrar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Camillas lila hatt från Philip Treacy var även den prydd med fjäderliknande detaljer. Drottning Elizabeth var inte sämre, då det skymtades rosa fjädrar i samma rosa nyans som resten av klädseln.

Westminster Abbey var fullpackat med människor och ledare för brittiska religioner deltog. Gästerna bjöds på ett antal föreställningar av artister i hela samväldet, inklusive en version av Leonard Cohens Hallelujah av kanadensiska sångerskan Rufus Wainwright.

Mänsklighet

I ett förinspelat meddelande om enighet som spelades upp för församlingen, hyllade drottningen artister från olika kulturer:

Annons

– Våra omständigheter och omgivningar kan variera enormt, till exempel den mat vi äter och de kläder vi bär, men vi delar en mänsklighet, och detta drar oss alla tillsammans.

Årets tema, “Connecting Cultures” markerar drottningens tronjubileum med ett digitalt historia projekt som drivs av “the Royal Commonwealth Society”.

Av Eveline Eriksson

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons