Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kunglig kulturkrock när prins Charles träffade drottning Letizia!

18 mar, 2019, 11:00 
Kungligheterna är lika olika som du och jag. En del är tidsoptimister, andra kommer alltid för sent... Och kontrollprinsen Charles är en helt annan sort än Spaniens drottning Letizia.
Annons

Å ena sidan prins Charles, 70 nyss fyllda. Ett kungligt kontrollfreak, och känd för att vara extremt noga med att saker och ting ska gå som han har tänkt.

Och å andra sidan drottning Letizia, 46, som flugit in från Madrid och inte bara anlände med sitt stora leende, utan också med några rejäla nypor spanskt manana.

Prins Charles och drottning Letizia på National Gallery i London. Kulturkrock.

Inte så  konstigt att kulturkrocken var ett faktum!

Meningen var att Charles och Letizia skulle inviga utställningen “Sorolla: Spanish Master of Light” på National Gallery tillsammans. Men nu stod prins Charles där i kvällningen och väntade och väntade. Ingen spansk drottning i sikte någonstans.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men sedan rullade hon in med limousinen, till slut. 20 minuter försent. En halv evighet för prins Charles.

Annons

Och anledningen till majestätsbrottet var trafiken från flygplatsen förstås. Då och då drabbar den även kungligheterna, även om de har sina gräddfiler och poliseskorter med blinkande blåljus.

Särskilt i London, där trafiken är en mardröm och inte att leka med.

Men Charles deppade inte alltför mycket och som den konstintresserade prins han är, passade han på att spana in utställningen på egen hand under tiden. Och sedan kysste han tidsoptimisten Letizia först på hand och sedan på båda kinderna. Som om inget hade hänt och som den absoluta gentleman han är.

Prins Charles och drottning Letizia på National Gallery i London. Kulturkrock.

Sorolla-utställningen är den första med denna spanske konstnär i Storbritannien på mer än ett sekel, och drottning Letizia hade klätt sig i en mycket matchande Carolina Herrera-klänning som blomstrade i grönt, blått och rött. Till detta hade hon hästsvans och ett par lyxiga akvamariner i öronen.

Hon och prins Charles känner varandra väl, inte minst sedan det spanska statsbesöket hos drottning Elizabeth för snart två år sedan. Och konsten förbrödrar, så till slut kunde de ändå förenas i sin beundran för spanske konstnären Joaquín Sorollas konst.

Prins Charles och drottning Letizia på National Gallery i London. Kulturkrock. Sorolla.

Läs mer:

Foto: TT

Annons