Kunglig milstople för Daniel Westling

Nästan hela familjen fanns på plats, bara prinsessan Madeleine saknades.

Nästan hela familjen fanns på plats, bara prinsessan Madeleine saknades.

Blommor till födelsedagsbarnet.

Blommor till födelsedagsbarnet.

Kung Carl Gustaf såg nöjd ut där bredvid Daniel Westling, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och drottning Silvia. Nästan hela familjen på plats, den enda som saknades var prinsessan Madeleine.

Äntligen rasslade sig några ljumma vårvindar ner över kungliga huvudstaden. Och fattas bara annat på kung Carl XVI Gustafs 64:e födelsedag!

Solen blänkte

Solen blänkte i mässingsinstrumenten, pukorna dånade och hästarnas hovar klapprade taktfast fram över kullerstenarna. Och från Skeppsholmen brakade 21 salutskott. Inte undra på att kungen såg nöjd ut där han stod på Yttre Borggården tillsammans med prins Carl Philip!

Daniel-Victoria

Förutom den sedvanliga pompan och ståten som hör till en majestätisk bemärkelsedag var det en kunglig milstolpe även av en annan anledning.

Vinkade

Daniel Westling tog nu ytterligare ett steg på väg mot prinstiteln och var för första gången med och vinkade från Ordenssalarnas fönster!

Carl-Philip

Och som han vinkade – med rejält spretande fingrar. Håll ihop de blivande prinsfingrarna lite mer nästa gång, Daniel.

Då blir det högsta betyg på den kungliga vinkningen!

Med fästmön

Annars såg herr Westling ut att ha det ganska bra där uppe i slottsfönstret där han stod bredvid sin blivande svärmor drottning Silvia och sin fästmö kronprinsessan Victoria.

Carl-Gustaf

Och efter avklarad uppvaktning nere på borggården anslöt sig även kungen och Carl Philip till trion. Säkert värmde det dem alla att mötas av jublet från de tusentals människor som letat sig till Kungliga slottet för att få en titt på den svenska kungafamiljen.

Barn med buketter.

En oförglömlig dag blev det förstås också för alla barn som fick lämna över sina blomsterbuketter till dagens födelsedagsbarn.


Av Camilla Spjuth-Palve

Foto: Charles Hammarsten