Kunglig resfeber i England nästa år

Det blir inte bara firande på hemmaplan när drottning Elizabeth firar 60 år på tronen nästa år. Kungligheterna reser som aldrig förr.

Drottningen, 86 år i april, och prins Philip, 91 i juni, nöjer sig med ålders rätt att resa runt England, Skottland och Wales. Andra i den kungliga familjen kommer att få resa desto längre. Prins William och Kate åker åt sydost och betar av såväl Malaysia, Singapore, Solomonöarna i Oceanien som den lilla staten Tuvalu i Polynesien.

Mot Bahamas

Prins Charles och hertiginnan Camilla har fått Australien, Nya Zeeland, Papua Nya Guinea och Kanada på sin lott. De hinner också sticka emellan med en tur till kanalöarna och Isle of Man. Prins Harry verkar ha dragit den verkliga vinstlotten med Belize, Jamaica och Bahamas på resrutten.

Prins Andrew och drottning Elizabeth.

Packa resväskan

Indien får besök av prins Andrew medan prinsessan Anne reser till Afrika och besöker Moçambique och Zambia. Lillebror Edward och hans Sophie ska till så vitt skilda platser som Karibien och Gibraltar. Även hertigen av Gloucester och hertigen av Kent får packa resväskan. Den förstnämnde har Brittiska Jungfruöarna och Malta på sitt schema, medan den sistnämnde tar en tur till Falklandsöarna och Uganda.

Prinsessan Anne ska till Afrika.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Pippa Middleton ska fira jul på slottet››

Kate och William till Charles över nyår››

William och Kate på Royal Albert Hall››

William och Kate – olympiska ambassadörer››