Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kunglig skandal skakar semesterön

29 jun, 2009, 17:20 
Agneta Nisbeth
Exdrottning Anne-Maries svärson Carlos Morales Quintana har hamnat i trubbel och kan riskera flera års fängelse för korruption. Skandalen har chockat hela den populära semesterön Lanzarote.
Annons

Den spanske arkitekten Carlos Morales Quintana, som är gift med prinsessan Alexia av Grekland, ska enligt spanska medier bland annat ha betalat flera av öns borgmästare pengar under bordet för att få bygg- och köptillåtelse till attraktiva egendomar på Kanarieöarna. Korruptionsskandalen har vuxit till gigantiska mått och polisen i Madrid har nu tagit över fallet. 30 personer har hörts av myndigheterna och några sitter redan bakom lås och bom.

Bor på Lanzarote

Carlos Morales Quintana är född och lever på Lanzarote. 1999 gifte han sig med Alexia som är äldsta dotter till exdrottning Anne-Marie och exkung Konstantin av Grekland. Han vann för bara fyra månader sedan en internationell arkitekttävling om att rita ett nytt konsert- och kongresscenter i öns huvudstad. Öns invånare och den spanska societeten väntar nu med spänning på hur den kungliga skandalen ska utvecklas men de kommer att få vänta ytterligare några månader innan man gått till botten med denna härva.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

 

Annons