Kunglig tårtbit till salu för 12 000 kronor!

Hur skulle det smaka med en bit tårta från Diana och Charles bröllop? En maffig, kunglig sådan med nästan 30 år på nacken...

 

Någon grädde finns det inte kvar. Och ingen sockerkaka. Men väl marsipan och glasyr med kungligt vapen i färgerna guld, silver, rött och blått. Tårtbiten serverades vid prins Charles och Dianas bröllop 1981 och Moyra Smith som var anställd hos drottningmodern i Clarence House var förutseende nog att spara sin tårtbit istället för att mumsa i sig den.

Nu såldes Moyras tårtbit på auktion hos Dominic Winter Book Auctions för nästan 12 000 kr.

– Det är nog den dyraste tårtbiten som sålts på auktion, konstaterar auktionisten Nathan Winter i Telegraph.

Personalen fick smaka på bröllopstårtan

Lite annat godis följde med på köpet – ett brev till Moyra från prins Charles och Diana där de tackar för den klocka de fick i bröllopspresent av hovets anställda. Och så en flaska öl, från den serie som bryggdes till prins Williams födelse 1982.

Tårtbiten hörde förvisso inte till den tårta i fem våningar som serverades till bröllopsgästerna. Moyras bit kom från en av de 22 tårtor som personalen fick dela på. Nu säljes tårtbiten av Moyras make Douglas.

– Moyra var väldigt rädd om tårtbiten. Och hon älskade verkligen sina kungliga arbetsgivare, säger Douglas Smith.Douglas Smith

Foto:  TT