Kungliga accessoaren: som prinsessan Madeleine vägrar bära!

kungliga accesoaren som prinsessan madeleine vägrar bära

Prinsessan Madeleine har en garderob som står ut i kungliga sammanhang. Och det finns en traditionell accessoar som hon aldrig skulle bära.
prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine på nationaldagen 2016.

prinsessan madeleine natonaldagen 2016

Madeleine och Sofia valde bort de klassiska skinnskorna till Sverigedräkten.

Prinsessan Madeleine har alltid gått sin egen väg. Det gäller inte bara män hon har förälskat sig i och platser hon har valt att bo på. Även Madeleines kungliga garderob sticker ut i mängden!

Dagen före Victorias och Daniels bröllops dök hon till exempel upp i en galaklänning, designad av Angel Sanchez, som egentligen var en brudklänning. Och vi alla minns väl hennes röda Pär Engsheden-klänning, som hon bar på Nobelfesten år 2002. Madeleine hade själv varit med och tyckt till om designen, som senare fick namnet “Baywatch-klänningen”.

Prinsessan Madeleine Nobelklänning urringning 2002

Den mest uppmärksammade klänningen från Nobel 2002.

Madeleine väljer de kläder och accessoarer som hon själv trivs i och hon har aldrig strävat efter att vara alla till lags.

Madeleine valde bort klassiska plagget

År 2016 var prinsessan hemma i Stockholm med anledning av Sveriges nationaldag. Hon bar den traditionsenliga Sverigedräkten, med den vita huvudduken eftersom hon är gift, men Madeleines skor skilde sig från Victorias och Silvias.
Foto: TT