Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga barnens lycka – nu kan de se fram emot en stor förändring

07 aug, 2023, 12:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Vincent och Josephine
Vincent och Josephine är kronprins Frederik och kronprinsessan Marys barn. Foto: TT

Vincent och Josephine kommer vara nära sin syster under skolåret.

Annons

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det är flera som har börjat jobba efter semester. Även våra kungligheter har haft en lång och härlig sommar där de kunnat njuta av lite ledighet.

Prinsessans beteende vid jakten väcker reaktionerBrand logo
Prinsessans beteende vid jakten väcker reaktioner

Frederiks nya roll

Om vi ser till grannarna i söder så har även den Danska kungafamiljen varit lediga. Nyligen kunde vi se kronprins Frederik rocka loss i bokskogen i Skanderborg, då han likt många andra hade tagit sig till festivalen Smukfesten.

Han var och lyssnade på sin favoritartist samtidigt som han njöt av en kall öl. Snart kommer nämligen Frederik att ta an en större roll. Drottning Margrethe ska nämligen iväg på semester och lämnar ansvaret till Frederik medan hon är borta. Så snart blir det av till jobbet även för kronprins Frederik igen.

Annons

Några som inte ska till jobbet men som istället ska till skolan är kronprins Frederik och kronprinsessan Marys barn prinsessan Josephine och prins Vincent.

Tvillingarnas förändring

De ska nämligen börja årskurs 6 på Tranegårdskolan i Hellerup i mitten av augusti. Att börja 6:an betyder både flera ämnen och högre nivå. De kommer att studera högre nivå i både matematik, danska, engelska och de naturvetenskapliga ämnena. Det lär alltså bli ganska mycket läxor för prinsen och prinsessan under de kommande terminerna.

Som tur är så kommer tvillingarna att ha mycket hjälp från deras föräldrar och äldre syskon. Någon som de kommer kunna se fram emot extra mycket är att deras syster prinsessan Isabella inte kommer vara långt bort under skolåret.

Hon ska nämligen börja i 1:an på Øregårdsgymnasiet och det skiljer bara ett vajerstaket mellan skolorna. Josephine och Vincen kommer kunna säga hej till sin storasyster lite då och då under rasterna. Det känns nog tryggt att ha sin storasyster så pass nära som för Vincent och Josephine.

Annons