Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga fladdemus-hus på Skaugum

17 sep, 2015, 12:55 
Agneta Nisbeth
Annons
ingrid-alexandra-youtube

Kronprinsfamiljens älskade Skaugum präglas inte bara av vacker natur. Där finns också unika “fladdermushus” – upphänga av självaste Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra.

För fyra år sedan hängde syskonen Sverre Magnus och Ingrid Alexandra upp 40 fladdermus-hus på älskade hemmet Skaugum i Asker. I veckan var det dags att kontrollera hur flitigt de används. Detta tillsammans med fladdermus-experten Jeroen van der Kooij.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sverre-magnus-youtube

Prins Sverre Magnus har lärt sig en hel del om fladdermöss vid det här laget.

Annons

Inspektionen visade att de små husen innehöll fler fladdermöss än någonsin och dessutom verkade de väldigt bekväma där de flög omkring. Syftet med de hemmagjorda hemmen är att skydda fladdermössen från faror och lättare kunde använda dem till forskning. Både prinsen och prinsessan var väldigt engagerade i fladdermus-inspektionen. De klämde och kände – allt för att deras flygande vänner ska få så bra hem som möjligt!

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Youtube/Norska hovet

Se filmen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=pxSO-ZK44DE

Annons