Kungliga kopior! Så lika är Meghan och Sofia

Sofia och Meghan

Utseendet, bakgrunden, engagemanget! Prinsessan Sofia och hertiginnan Meghan är verkligen kungliga kopior.

1. Bakgrunden

Hertiginnan av Sussex och prinsessan Sofia har onekligen en liknande bakgrund: de har båda skådespelat, modellat och medverkat i tv. Dessutom är deras förflutna en smula brokigare än vad många är vana vid att kungligheter har: Meghan har tidigare varit gift och Sofia har medverkat i ett realityprogram. Likheter i personligheten? Ja, det finns också! De brinner för yoga och äter mestadels vegetarisk kost.

2. Utseendet och stilen

Nog är de lika, Sofia och Meghan. Både när det gäller utseende och stil. Dessutom har de en gemensam favoritfrisyr – uppsatt hår med några slingor löst hängande som ramar in ansiktet. Och ser ni klänningarna på bilden, nästan identiska! Meghans är designad av brittiska Stella McCartney och svenska Ida Lanto ligger bakom Sofias.

3. Graviditeten och synen på barn

”Ingen nanny”, har det ryktats av Meghan deklarerat innan sin stundande förlossning. Likadant gjorde prinsessan Sofia när hon väntade prins Alexander. Både prinsessan Sofia och Meghan har varit klara och tydliga att de förespråkar ett närvarande föräldraskap.

4. Arbetet och engagemanget

Meghan och Sofia

Meghan och Sofia älskar att vara engagerade i det de gör. De vill förändra och de vill arbeta! Vilket kan vara svårt när man tillhör ett kungahus som i många fall kan uppfattas som en smula trögt. Eller i alla fall tungrott. Men Meghan och Sofia försöker förändra, och de försöker att hitta sina egna roller i den nya kungliga världen. Dessutom har de båda en tydligt feministisk hållning, häromveckan mötte Sofia författaren Katarina Wennstam på slottet för att tala om kvinnors rättigheter. Samma vecka höll Meghan ett feministiskt tal på kvinnodagen, den 8 mars. Och på tal om tal! Både Sofia och Meghan är oerhört goda – och rutinerade – talare.

5. Förlovningen

Både Meghan och Harry samt prins Carl Philip och Sofia valde att möta pressen, vid förlovningen, utomhus. Och ser ni på bilderna hur lika de då blivande brudarna är?

6. Bröllopet och kändisvännerna

Kungligt bröllop i all ära, men Sofias och Carl Philips samt Meghans och Harrys bröllop var som två kändisfester! Skådespelare, influencers och modeller vimlade med hertigar och grevinnor.

Läs mer:

Starka budskapet bakom kläderna! Allt om Sofias möte med Katarina Wennstam

5 produkter som Meghan alltid har i sminkväskan

Uppgifter: Meghan avslöjade könet på barnet på sin babyshower

Foto: TT