Kungliga kvinnorna sluter upp bakom Mary

Kronprinsessan Mary har avslutat sin viktiga kvinnokonferens Women Deliver. Här är de kungliga damerna som slöt upp för att stötta.

Förra veckan hölls den stora kvinnokonferensen Women Deliver i Köpenhamn. Kronprinsessan Mary är konferensens beskyddare och hon var en av huvudtalarna under det fyra dagar långa eventet. Kvinnors rättigheter och möjligheter är ett av Marys stora fokusområden, men hon är inte ensam i sitt engagemang.

Under torsdagen deltog drottning Máxima av Nederländerna i ett panelsamtal om kvinnor och ekonomi. Máxima som tidigare arbetade inom finansvärlden är mycket engagerad i frågan om mikrofinansiering som möjliggör för kvinnor att starta egna företag.

En annan nederländsk kunglighet som deltog i konferensen var Máximas svägerska Mabel som i organisationen “Girls not brides” jobbar mot barnäktenskap. Norska kronprinsessan Mette-Marit deltog också i Women Deliver för att sprida ljus över kvinnors viktiga arbete för Aids-prevention. Mary hade också sällskap av prinsessan Benedikte.

Nedan ser ni bilderna på kungligheterna samlade för Women Deliver.