Kungliga livvakten dömd för våldtäkt

Annons

silvia-victoria-carl-gustaf

Kronprinsessan Victorias tidigare livvakt dömdes igår till sex års fängelse för en brutal våldtäkt.

Den 49-årige Säpovakten anlitades även som vakt åt finansminister Anders Borg bara två dagar efter våldtäkten – trots att hans chef visste om våldtäktsanklagelsen. Han har tidigare varit anställd som livvakt åt både kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria.

Annons

Livvakt åt finansministern

Igår dömdes han för en brutal våldtäkt på sin ex-flickvän. Några dagar efter våldtäkten var polismannen med som livvakt under finansminister Anders Borgs budgetpromenad. Sedan begärdes han häktad för grov våldtäkt och igår dömdes han av Uppsala tingsrätt till 6 års fängelse.
Det är flera år sedan som mannen jobbade som livvakt åt kungafamiljen, som är bekanta med fallet, meddelar hovets informationschef Nina Eldh till Aftonbladet.

Annons

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Kungliga livvakten dömd för våldtäkt”

 1. lena skriver: 5 maj, 2010

  VOI (“HEMMETE”) men varför är det så? PERKELE


 2. Sickan skriver: 5 maj, 2010

  Fy fasiken..sätt han på vatten & bröd, och sex år är för lite.


 3. Axel skriver: 5 maj, 2010

  En polis kan precis som alla andra människor drabbas av sjukdomar av både fysisk och mental art. En polis kan också drabbas av familjeproblem som han inte kan bemästra.
  Men ingen har väl klagat på hans yrkesutövning?


 4. Ann skriver: 5 maj, 2010

  Och vad har kungafamiljen ens med saken att göra? De kan knappast lastas för att en livvakt som arbetade för dem för flera år sedan gjort sig skyldig till brott. Varför inte lika väl visa en bild på finansministern med rubriken: “Finansministerns livvakt dömd för våldtäkt?”


 5. Margaretha skriver: 5 maj, 2010

  Kungafamiljen ska inte nämnas i det här . .Här är det polismannens eget trassel. som det skrivs om. Regeringen ger inga vidare signaler med en sådan livvakt, Kollar du inte referenserna ,Anders Borg?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar