Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga mixen – 7 höjdpunkter vi inte vill missa

20 sep, 2019, 15:19 
Kungliga Europa
Kungligheterna har kryddat veckan med konst, kakaduor och kärlek! Silvia fick en försmak på kommande Nobelmiddagen och furstinnan Grace av Monaco hyllades på 90-åriga minnesdagen. Prinsessan Theodora går i väntans tider – och förresten – vems förlovningsring är egentligen finast i det brittiska kungahuset, Kates eller Eugenies?
Annons

Till minne av Grace av Monaco

Grace Kelly skulle ha fyllt 90 år i år. Det uppmärksammades i veckan med ett speciellt kontverk till minne av den älskade filmstjärnan och furstinnan.

Grace Kelly

Konstnären Yvon Kergal hade skapat ett porträtt av henne – på en trädstam. Furst Albert var mycket tacksam och lite rörd. Det blev en högtidlig ceremoni i Roque-Cap-Marin bredvid Monaco. Borgmästare Patrick Cesari med fru var med, liksom svenska grevinnan Helen Selikowitz Modini, som är en nära vän till prins Albert. Helen bor på Rivieran och marknadsför konst och konstnärer världen över.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Helen Modini och Albert av Monaco

Det var som en liten Nobelbankett onsdagen den 18 september när kungaparet närvarade vid Sveriges kommuner och landstings högtidlighållande av demokratijubileet i Stockholms stadshus. I år är det 100 år sedan de första kommunalvalen hölls med en allmän och lika rösträtt för män och kvinnor.

Annons

Silvia är van vid trappan i Blå hallen

Drottning Silvia är van att gå nedför den långa trappan i Blå hallen. Den här gången bar hon ingen frasig aftonklänning som hon brukar vid nobelfesten utan en röd sidenklänning av kortare modell. Anders Knape (M) eskorterade drottningen.

Silvia

Kung Carl XVI Gustaf och 1:e vice ordförande SKL Carola Gunnarsson (C) ser vi här.

Kungen 4

Maria Teresa visar speciella bilden på barnen

Så till en gullig bild från förr. Det är storhertiginnan själv som delar med sig av en bild ur familjealbumet. Maria Teresa av Luxemburg är en supermamma med fem barn och numera är hon ju även farmor till fyra guldklimpar.

Annons

Bilden visar storhertig Henris och maria Teresas fem barn, vintern 1993. Det är prins Guillaume, prins Louise, prins Felix, prinsessan Alexandra och så minstingen prins Sebastien.

Theodora Går i väntans tider

Kärare än någonsin verkar prinsessan Theodora av exkungariket Grekland vara. Hon är förlovad och går i väntans tider. Bröllopet planeras för fullt, men fortfarande har vi inte fått något datum. Vi väntar med spänning! Fästmannen Matthew Kumar, 35, växte upp i södra Kalifornien och arbetar som advokat i Los Angeles. Han är son till Sam och Lonnie Kumar.

Spegel, spegel på väggen där – vilken ring vackrast är?

Kates safirring som hon fick i samband med förlovningen är en av de mest kända i världen. Det är ju prins Williams som hedrat sin mor i himlen.

Kate

Ringen är Dianas och numera sitter den på prinsens hustrus finger. Man kan tro att den imponerar mest i brittiska kungahuset. Men så är inte fallet.

Annons
Eugenie

Det visar sig nämligen att prinsessan Eugenies ring – som också är en safir – faktiskt är mer sällsynt och dyrbarare för smyckesexperter.

Eugenie

Prinsen är 15 år!

En liten uppdatering har vi också fått från kronprinsessan Marie Chantal som är stolt som en fura över sin födelsedagsprins. Sonen Odysseas fyllde 15 den 17 september 2004 i London i Storbritannien och är medlem av den grekiska exkungafamiljen.

Annons

Birdie nam nam

Maxima

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima besökte sydvästra Drenthe på onsdagen i veckan som gick för att träffa invånarna och för att stödja företagare och deras affärsinitiativ. Drottningen blev både lyrisk och överraskad när hon också fick oväntat fick stifta bekantskap med en papegoja.

Foto TT

Annons