Kungliga paret utsatta för bedragare – efter babylyckan!

Guillaume och Stéphanie av Luxemburg hade precis välkomnat sitt första barn till världen.Då slog bedragaren till.

Arvstorhertigparet Guillaume och Stéphanie av Luxemburg kunde berätta den fantastiska nyheten förra söndagen. De hade fått en liten pojke. Ett gossebarn på 50 centimeter och 3 190 gram.

“Han kommer att ha förnamnen Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume”, skriver luxemburgska hovet på Instagram.

Kungliga paret utsatta för bedragare – efter babylyckan

nyfödda prins Charles i Luxemburg.

Det fina lilla gossebarnet!

Man kunde ha hoppats att Guillaume och Stéphanie skulle få vara i fred och njuta av sitt nya familjetillskott i lugn och ro. Men tyvärr fungerar inte världen så.

Samtidigt som de sköter bebisbestyr, så har Guillaume tvingats ta itu med en bedragare. Någon har utgett sig för att vara honom på de sociala medierna.
Guillaume och Victoria på kung Haralds 80-årsfest i Oslo.

Guillaume och Victoria på kung Haralds 80-årsfest i Oslo.

“Hovet har blivit kontaktade flertalet gånger angående ett Twitter-konto som använder sig av hans höghets namn”, skriver Luxemburgs hov i ett uttalande.
“Det här kontot har ingen koppling till arvstorhertigen eller hovet.”

“Det är en bluff”

Vem som ligger bakom Twitter-kontot är än så länge inte klarlagt. På Twitter spekuleras det i att kontot skulle kunna användas för att samla in pengar till falska välgörenhetsorganisationer. “Det är vidrigt”, skriver en användare.
“Det är en bluff. Vi ber allmänheten att ignorera det och inte interagera med det. Hovet har vidtagit de nödvändiga åtgärderna”, står det i hovets uttalande.
Men förhoppningsvis har inte den där tråkiga episoden naggat bebisglädjen alltför mycket i kanten. När Guillaume gjorde sitt första uttalande efter födseln fick vi se en pappa som strålade av lycka.
– I dag är en fantastisk dag, för min fru och för mig själv. Och det är troligen den mest otroliga dagen i vårt liv, för att få välkomna ett barn till världen är det mest magiska ett par kan uppleva, sa Guillaume då.