Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga powermötet – Mary och Máxima på samma fest!

21 jun, 2022, 14:00 

Två mycket kungliga ladies på samma party. Och tada – då gör hovnigningen comeback!

Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Vem ska egentligen niga för vem? Ja, det behöver man aldrig fundera på om man är Danmarks kronprinsessa eller Hollands drottning.

Självklart var det 50-åriga Mary som fick sjunka ner på röda mattan framför Máxima, 51, när dessa båda powerpar möttes i Haag i går, ett kungligt toppmöte i den vackra kvällen.

Den perfekta hovningningen. Men det var fler turer som skulle till...
Annons
...innan alla var hälsade och klara.

Mary och kronprins Frederik är i Nederländerna på en två dagar lång charmturné, det vill säga för att bättra på de redan finfina relationerna. Ett liknande uppdrag som det som kronprinsessan Victoria, 44, var på i förra veckan. Holländarna är helt enkelt på hugget!

Den här gången ägde middagen rum i Grote Kerk, en av stans äldsta byggnader och holländska kungafamiljens dopkyrka. Det var dukat vid runda bord och stämningen verkar ha varit över all förväntan.

Máxima mitt i middagskonversationen.

Kungliga favoriten: Den lilla svarta

Dessutom satt klädkoden som en smäck: Trots den ljusa sommarkvällen hade både Máxima och Mary båda valt Den Lilla Svarta, ett solklart exempel på att hoven stämmer av de kungliga damernas klädval med varandra innan det är skarpt läge.

Annons
Ladies in black. Trots att det är sommar!

En lyckad kväll alltså, som även bjöd på en annan intressant iakttagelse: Drottning Máximas imposanta längd! Hon är fullt i klass med kronprinsessan Mette-Marit när det gäller centimetrar över havet, och en bra bit över 1.80 i sina stilettos. Och plötsligt – ja plötsligt såg den vanligtvis så långa Mary lite kort ut...

Kvällens Mary-look – flott som alltid!

Foto: TT.

Annons
Annons