Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungliga skandaler: Prins Charles triangeldrama som skakade hela England

23 dec, 2018, 10:00 
Skilsmässor, otrohet, nakenbilder och fängelsedomar. Skandaler kan uppstå i de bästa familjer – även i de kungliga.
Annons

Alla sagor slutar med att prinsen får sin prinsessa. Men i prins Charles fall slutade kärlekssagan mellan honom och Diana med en offentlig skilsmässa. Diana var en vacker, ung 20-åring, som gifte sig med 13 år äldre prins Charles 1981. Men hon kunde aldrig ana vilket triangeldrama som väntade.

prins Charles och Diana

– Vi är tre i det här äktenskapet, sade prinsessan Diana vemodigt i den kända intervjun hon gjorde i samband med att det kungliga äktenskapet knakade som värst i fogarna.

Bara ett år innan Diana mötte döden i en mörk tunnel i Paris, gick skilsmässan igenom. 1996 var hon inte längre prins Charles hustru utan skild tvåbarnsmor med en ny älskare. Hon dog bara 36 år gammal. Hon fick rätt i att exmaken aldrig hade glömt sin Camilla. Paret är som bekant gifta i dag.

Annons

Snusk-samtalet

Ingen kommer någonsin att glömma ”tampong-samtalet” mellan Charles och Camilla. Det var nog många britter som satte teet i halsen när de hörde vad prins Charles sa under sitt berömda ”snusksamtal” till dåvarande älskarinnan Camilla Parker Bowles, 1993. Vi kan väl tillägga att han då fortfarande var gift med Diana.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag vill vara din tampong, sa prinsen under det bandade samtalet.

Med tiden har Camilla fått folkets stöd, men det tog lång tid. Däremot har Dianas söner, prinsarna William och Harry, varken glömt eller förlåtit.

prins Charles Diana

I en ny bok om Storbritanniens blivande monark “The Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles”, som skrivits av Tom Bower, 71, en undersökande journalist, framstår prins Charles som en bortskämd, självupptagen och krävande man som lever ett extravagant liv där speciella och lyxiga vanor tillhör vardagen. Enligt boken byter Charles kläder upp till fem gånger om dagen och uppges ofta klaga över sin situation.

– Inte ens mitt kontor har rätt temperatur. Varför ska jag behöva stå ut med det här? Det gör mitt liv helt outhärdligt, ska han ha sagt enligt boken.

Foto: IBL

Annons