Kungliga skandaler: Så har prins Harry blivit älskad – trots alla stormar

NU GRATIS

Nakenfester, fängelsedomar och utomäktenskapliga barn – även kungligheter kan ställa till med rejäla skandaler.

Oj, vad älskad denne unge man är, trots alla sina snedsteg och sitt icke-kungliga beteende i unga år. Prins Harry har jobbat på sitt personliga varumärke och faktiskt lyckas sudda bort det forna öknamnet ”Dirty Harry” från britternas medvetande. Nästan i alla fall. För visst minns vi hur skandalerna duggade tätt i prinsens kölvatten efter blöta partynätter.

Prins Harry i sitt studentrum

Medan storebror skötte sig exemplariskt var prins Harry den som fick stor uppmärksamhet i pressen för sina inte alltid så uppskattade upptåg. 2005 gick prins Harry på en maskerad iklädd SS-uniform, något som skapade stor skandal världen över. Harry fick stå i skamvrån och beklagade sig offentligt. Men ungdomen är glad i hågen och inte långt efter kostympartyt var det dags igen. Nu var det en fyllefest i USA. Harry fångades på bild – naken tillsammans med tjejer på ett hotellrum i Las Vegas! Harry i bara mässingen hamnade på omslaget av tidningen The Sun.

prins harry

Man såg hur han täckte ”kronjuvelerna” med händerna och såg förfärad ut. Den som tog bilden tjänade en förmögenhet, men prinsen fick återigen återvända hem slokörad och med svansen mellan benen. Pappa Charles var inte glad, för att inte tala om drottningen som inte talade med sitt barnbarn på en vecka. Tack och lov har han mognat och ungdomssynderna är ett minne blott. Hans insatser som soldat i Afghanistan har också gjort att han fått respekt. Med vackra och förståndiga Meghan vid sin sida, har han gått vidare i livet. Han är älskad och undersåtarna är så förtjusta i detta gulliga par, som ju väntar smått i vår.

prins harry

Idag vet vi varför han agerade så vilt i sina ungdomsår, prins Harry har ju själv berättat om livskrisen han gått igenom eftersom han inte bearbetat sin mors död. När Harry mådde som sämst festade han vilt och rökte gräs.

– Jag sårade mig själv och min familj, förklarade en mycket ångerfull Harry i en intervju efteråt.

Göra bort sig

Den person i kungahuset som stöttat prins Harry mest är Sarah Ferguson. Hon vet hur det är att göra bort sig offentligt. Hon var även mycket nära vän med prinsessan Diana, prins Harrys mamma.

Andra delar i serien ”Kungliga skandaler”:

Sarah Ferguson

Prins Charles

Läs mer: Så får du Sophia Lorens glammiga stil

Foto: IBL