Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kungliga skandaler: Så lyckades Fergie lösa krisen med Andrew

25 dec, 2018, 11:00 
Det har stormat kring exprinsessan Sarah Ferguson.Och ryktet går: kanske vankas det nytt bröllop.
Annons

Sarah Ferguson, ofta kallad Fergie, gifte sig 1986 med prins Andrew med pompa och ståt. De fick i rask takt döttrarna Beatrice och Eugenie och allt verkade frid och fröjd. Men prins Andrews plikter som sjöofficer gjorde att han var tvungen att vara hemifrån under långa perioder. Fergie kände sig ensam och gick ut och roade sig på egen hand och sågs ofta tillsammans med andra män.

Äktenskapet började knaka i fogarna. Skrällen kom 1992, när Fergie fångades på en serie bilder vid en pool i Frankrike i sällskap med den amerikanske affärsmannen John Bryan. Han sågs kyssa hennes fötter medan flickorna lekte i bakgrunden. Drottningen och prins Philip var upprörda. Andrew och Fergie separerade offentligt efter skandalen men skilde sig först fyra år senare. Fergie blev helt utfrusen och fick inte längre utföra uppdrag för det brittiska kungahuset.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Fergie

Hon ansågs ha skämt ut hela den kungliga familjen. Hertigparet av York hade delad vårdnad om döttrarna och fortsatte efter en tid att bo ihop igen. Fergie hade också svårt att hålla reda på sina pengar. Snabbt gjorde hon slut på allt hon fått vid skilsmässan och blev skuldsatt upp över öronen.

Annons

Trots att hon sedan tjänade ihop en förmögenhet helt av egen kraft, var hon nära konkurs igen. Nästa stora skandal var när Fergie försökte sälja in bekantskapen med sin ex-make till en rik shejk 500.000 pund. I själva verket var det en reporter som hade gillrat en fälla för henne. Samtalet spelades in och visades på nyheterna på teve.

– Pengarna kommer att öppna många dörrar för dig, lovade Fergie i den hemliga inspelningen.

Ofattbart nog för många har paret fortsatt att vara vänner. Nu när Kates och Williams tredje barn har puttat ner Andrew till nummer sju i tronföljden, behöver han inte längre sin mors tillåtelse för att gifta om sig med Fergie enligt en gammal lagparagraf. Ryktet går. Kanske blir det bröllop igen.

Döttrarna har sagt att föräldrarna är ett mycket lyckligt skilsmässopar.

Andra delar i serien ”Kungliga skandaler”:

Läs mer:

Foto: IBL

Annons