Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga svepet – semester i öst och skolstart i väst

25 aug, 2019, 20:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Kejsarfamiljen i Japan
Hundälskare av stora mått är japanska kejsarfamiljen och det norska kronprinsfamiljen. Semester gillar de också, men för prinsessan Ingrid Alexandra är det slut med sol och bad. Nu väntar en hösttermin på nya skolan med läxor och häng med klasskompisar. Inte så tokigt det heller ju!
Annons
Japan

Det var en till synes avslappnad kejsarfamilj, som kom gående längst storgatan i Tochigi-prefektur, som ligger i Kanto-region på ön Honshu i Japan. Residensstaden heter Utsunomiya.

Alla ville träffa kejsare Naruhito och hans familj

Mette-marit och hunden Muffins

Det är semestertider för Japans nye kejsare Naruhito, hustrun och kejsarinnan Masako och deras dotter Aik. Hunden Yuri var med också. Familjen bor i”Nasu Imperial Villa” i Tochigi och njuter av tillvaron.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Sonja av Norge

Kejsarfamiljen är mycket populära och det var många som ville småprata och ta bilder. Naruhito blev kejsare av Krysantemum-tronen i maj i år och är nu den 126:e kejsaren i världens äldsta monarki, ett både ansvarsfullt och traditionsbundet uppdrag. Han tog under ceremonin emot ett svärd, en juvel och en spegel – alla förvarade i tygklädda lådor. Dessa föremål är symboler för hans kejserliga makt.

Annons
Drottning Sonja av Norge

 

 

Ledigheten är däremot slut i Norge och tronföljaren prinsessan Ingrid Alexandra får nu sätta sig i skolbänken igen.

ingrid alexandra
Norska prinsessan Ingrid Alexandra anlände till Uranienborgskolan i sällskap med sin mamma, kronprinsessan Mette-Marit.
Uranienborg skole, in Oslo,
Här ser vi Ingrid Alexandras nya skola, Uranienborg skole, i Oslo nära kungliga slottet.
Annons
Annons