Kungliga systrar - Margrethe, Benedikte och Anna Maria

De kungliga systrarna Margrethe, Benedikte och Anna Maria

Margrethe, Benedikte och Anna Maria – tre systrar och bästa vänner som stöttat varandra genom livet.

Parken som omger Fredensborg slott. Det är sommar. Det är juni och året är 1953. Efter en folkomröstning har prinsessan Margrethe blivit tronföljare till den danska tronen. Här ser vi henne med pappa, kronprins Frederik och de två systrarna prinsessan Anne-Marie och prinsessan Benedikte. En trio flickor som kom att stå varandra oerhört nära.

De kungliga systrarna Margrethe, Benedikte och Anna Maria ses ofta, fast de bor i olika länder

Även om de bor i tre olika länder, ser systrarna till att ses ofta.

På sommaren träffas alla systrarna med sina familjer på Gråsten slott. Det är en härligt tid, då de kan umgås, dricka te, och titta i gamla album tillsammans. Minns ni den här? frågar Benedikte sina systrar.

Margrethe av Danmark och Benedikte av Berleburg i biblioteket på Gråsten slott

Prinsessan Benedikte håller upp ett fotografi som väcker minnen och skratt. De känner varandra utan och innan och har inga hemligheter för varandra, sägs det. Tre systrar – men också tre bästa väninnor.

Anna Maria av Grekland, Margrethe av Danmark och Benedikte av Berleburg i biblioteket på Gråsten slott

Anna Maria av Grekland, Margrethe av Danmark och Benedikte av Berleburg i biblioteket på Gråsten slott.

Arbetar tillsammans

Prinsessan Benedikte utför många kungliga uppdrag i Danmark och är därmed en stor hjälp för den danska kungafamiljen. Här delar alla tre ut pris under ett event i Köpenhamn.

En trio kungliga systrar: Margrethe, Benedikte och Anna Maria.

En trio systrar: Margrethe, Benedikte och Anna Maria.

Systrarna tar med barn och barnbarn till Gråsten varje sommar - det är en familjesemester som både unga och gamla tycker om

Systrarna tar med barn och barnbarn till Gråsten varje sommar – det är en familjesemester som både unga och gamla tycker om.

Här är systrarna tillsammans på läktaren för att titta på Prinsessan Natalie som tävlar i dressyr. Natalie är Benediktes yngsta dotter

Naturligtvis tar de del av varandras hobbies. Här är systrarna tillsammans på läktaren för att titta på Prinsessan Natalie som tävlar i dressyr. Natalie är Benediktes yngsta dotter.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=3VsynlfQTw4