Kungliga toppmötet fryser inne

24 mar, 2020, 13:03 
Kronprinsessan Victoria och furstinnan Charlene
Vem hade inte velat se Victoria och Charlene småprata över ett glas champagne? Det hade ju kunnat bli hur fascinerande som helst!
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Det var den här veckan som det skulle ha ägt rum – kronprinsessan Victorias tvådagarsbesök hos Monacos fascinerande furstefamilj. Men krisen kom som alla vet emellan, och detta kungliga toppmöte fryser sorgligt nog inne.

Furst Albert och furstinnan Charlene.
Håll med om att det hade varit så spännande att få se vår egen kronprinsessa mingla runt med det här über-glamourösa paret!

Men historien om Victorias inställda resa visar verkligen på vikten av att hålla sig hemma just nu. För tänk om hon hade åkt till Monaco….där hennes värd furst Albert just nu befinner sig i hemmakarantän i Grimaldipalatset, smittad av coronaviruset och sjuk i Covid-19.

Victorias möte med Monacos furstefamilj

Monacos furstefamilj.
Monacos skandalomsusade kungligheter befinner sig lite i en annan liga…

Bakgrunden till resan var att Victoria skulle ha varit med under årets upplaga av Monaco Ocean Week. Det har ju blivit tradition att furstendömet samlar styrkorna till stöd för världens hav och nu skulle Monaco Ocean Week ha arrangerats för fjärde gången.

Annons

Kronprinsessan skulle ha fått sällskap av internationella forskare och havsexperter, alla med fokus på att rädda de marina ekosystemen. Detta eftersom Monaco – med sitt anrika Oceanografiska Institut – har en stolt tradition inom havsforskning som faktiskt går tillbaka ända till slutet av 1800-talet.

Kronprinsessan Victoria i knytblus från Greta
Victoria skulle ha mött våren i Monaco, men så blir det förstås inte, nu när vi befinner oss mitt i coronakrisen.

Foto: TT, Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna.

Annons