Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga tvillingarna tvingas isär – efter alla år tillsammans

12 aug, 2023, 08:00 
Felicia Plåt
Mary och tvillingarna
Josephine ska byta skola. Foto: TT

Prinsessan Josephine ska byta skola.

Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary av Danmark träffades under de olympiska sommarspelen 2000. Det sa klick direkt och fyra år senare sa de båda "Ja!" till varandra i Vor Frue Kyrkan i Köpenhamn.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Händelserik år för de kungliga barnen

Nu har de varit gifta i snart 20 år och de verkar vara lika kära i varandra idag som när de först träffades. Under åren har de varit med om en massa äventyr tillsammans. Och det största av allt är nog att de fått fyra härliga barn, som de har fått följa under alla år.

Deras äldsta son prins Christian fyller under 2023 hela 18 år och blir myndig, något som är stort för både honom och hans föräldrar. Han ska även börja sista året på gymnasiet som vi alla vet både är stressigt men väldigt roligt. Han har mycket att se fram emot.

Annons

Även deras äldsta dotter prinsessan Isabella tar ett stort steg och ska börja sitt första år på gymnasiet. Det är mycket som händer för syskonen när det kommer till deras utbildning i år.

Tvillingarna tvingas isär

Nyligen fick vi även reda på att tvillingarna prinsessan Josephine och prins Vincent ska börja i 6:e klass på Tranegårdskolan. Men under fredagen kom det danska hovet med beskedet att tvillingarna kommer att säras på inför det nya skolåret, skriver danska BilldeBladet.

Vincent och Josephine
Tvillingarna har gått på samma skola under alla år.

I ett pressmeddelande stod det följande:

"HKH Prinsessan Josephine börjar det nya läsåret i 6:an på Kildegård Privatskola. Prinsessan börjar sin nya skola nästa vecka och ser fram emot fortsatt skolgång."

Prinsessan ska alltså börja på en helt ny skola och det verkar inte som att hennes bror följer med. Han står kvar på deras gamla skola, Tranegårdskolan. Det danska hovet har inte gett någon ytterligare förklaring till varför prinsessan flyttas till en ny skola.

Som många andra tvillingar har de ett väldigt speciellt band och vi kan tänka oss att det blir konstigt för syskonen att inte gå på samma skola. Men som tur är så ligger skolorna inte särkilt långt ifrån varandra så det kommer förhoppningsvis klara sig galant!

Annons