Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungligheten avslöjar: Så är Silvia bakom kulisserna – detaljen ingen trodde

24 nov, 2023, 20:30 

Nu kommer det fram! Så är drottning Silvia bakom det kungliga rampljuset.

Annons

Ibland känns det som att drottning Silvia varit en del av det svenska kungahuset sedan barnsben. Men så är ju inte fallet, utan hon blev en del av det när hon gifte sig med kung Carl Gustaf 1976.

Drottning Silvia genom tidernaBrand logo
Drottning Silvia genom tiderna

Under åren har hon blivit en populär kunglighet, mycket tack vare sitt sätt att föra sig när hon kastar sig ut i världen för att representera det svenska kungahuset, och hälsar ofta glatt på människor.

Hon är inte heller helt orädd att bjuda på sig själv. I dag skulle man kunna beskriva henne som en väldigt öppen person, väldigt långt ifrån den introverta Silvia som en gång satte sin fot på det Kungliga slottet.

Annons
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Drottning Silvia strålade på bröllopet med kungen 1976.

Prinsessan Christinas ord om Silvia

För så var det nämligen. Drottning Silvia var en blyg karaktär när hon flyttade till Sverige och stiftade bekantskap med resten av de kungliga familjemedlemmar som kungen växt upp med.

Prinsessan Christina, som känt Silvia sedan 1970-talet då kungen träffade Silvia i tyska München, berättade tidigare i år för Ica-kuriren att det var en smått nervös Silvia som hon först mötte.

– Vi träffades första gången när Silvia var på besök på Solliden. Hon var lika blyg som jag var. Mötet blev lättsamt och trevligt, säger prinsessan Christina till Ica-kuriren.

Annons
Kungen och drottning Silvia
Den blyga Silvia har försvunnit och ersatts med en spexigare variant. Här dansar drottningen med sin älskade kung.

”Beundrar henne oerhört”

De två svägerskorna har sedan dess haft en bra och god relation. Christina är väldigt imponerad över hur Silvia utvecklats i den kungliga världen och tycker att hon sköter sitt jobb alldeles ypperligt.

När journalisten Ingrid Thörnqvist intervjuade prinsessan inför reportageboken Yrke: Drottning, var det tydligt hur stolt hon var över Silvia.

– Vi är nära vänner. Jag beundrar henne oerhört, ärligt talat mest för att hon står ut med att leva med min lillebror. Han är inte alldeles lätt alltid, säger prinsessan Christina.

Prinsessan Christina, drottning Silvia och kungen
Triss i kunglig lycka! Här njuter prinsessan Christina, drottning Silvia och kungen på en konsert med Tomas Ledin.

Foto: TT

Annons