Kungligheter – javisst – men också trötta småbarnsmammor

Kungligheter - javisst - men också trötta småbarnsmammor
Annons

MM

Victoria-1Glanslösa drottningar och prinsessor finns det? Tack och lov är kungligheterna lika mänskliga mammor som de flesta andra – trots sina privilegier.

Trött mamma – det finns många sådana i våra kungahus.

Tar hand om

Någon som tar sitt mamma-ansvar på allvar är norska kronprinsessan Mette-Marit, som ofta betonar vikten av att finnas till hand för barnen.

Närvarande

Även kronprinsessan Victoria har visat att hon inte gärna vill tillbringa mycket tid utan sin lilla Estelle.

Orken sinar

Trots familjebestyren är de kungliga damerna experter på att le och vinka och se urtjusiga ut. Men i bland lyser vardagströttheten igenom…

Annons

Mathilde-56

Drottning Mathilde har fyra barn som kräver omvårdnad. Kate har en liten sex-månaders tronföljare hemma på Kensington palace, som inte riktigt vill sova hela nätterna.

kate-ao

Även om en prinsessa eller drottning ofta har förstklassiska och välrenommerade barnvakter att tillgå, går det ju aldrig att ersätta barn-mamma-relationen.

Maxima

Läxor ska göras, kramar ska delas ut, kläder ska fixas. Små barn behöver lek, mammagos och massor av godnattsagor.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

 

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Kungligheter – javisst – men också trötta småbarnsmammor”

 1. realist skriver: 7 december, 2013

  tyck inte synd om dem. passar det inte är det bara att kliva av. det behövs inga kungliga, de är dyra i drift till föga nytta.


 2. Pensionär skriver: 7 december, 2013

  Dom kanske skulle skaffa hjälp, t.ex. Barnflicka, städerska, påkläderska m.m. som alla andra småbarnsföräldrar har.


 3. Sthlm skriver: 7 december, 2013

  Victoria är väl den av kronprinsessorna som tydligast visat att hon inte låter jobbet påverka umgänget med dottern. Kanske därför att hon samtidigt med det kungliga uppdraget lever i Ockelbofamiljen. Med facit i hand borde kanske prins Carl Philip istället varit Sveriges blivande statschef. Då kunde både Victoria och Madeleine valt att vara småbarnsmammor på heltid, eftersom båda har förmögenheter som gör det möjligt för dem att stanna hemma.


 4. ingalisa skriver: 7 december, 2013

  #2 Just det! Kanske de skull tänka på!


 5. cilla skriver: 7 december, 2013

  Jag bara undrar hur dessa kvinnor skulle klara ett vanligt arbete (utan tjänstestab förstås).


 6. Anitha skriver: 7 december, 2013

  Får man skriva hur korkade kommentarer som helst?


 7. Nannie skriver: 7 december, 2013

  #3 Sthlm

  Jisses! Småbarnsmammor på heltid?? Ska småbarnspapporna helt räknas bort då? Du låter som en dinosaurie från sekelskiftet 1900.


 8. My skriver: 7 december, 2013

  Stackare…. *suck*


 9. Matilda skriver: 7 december, 2013

  Ja, stackarna!


 10. Britt PerssonKungligheter-javisst skriver: 7 december, 2013

  Allt vad de gör är fel tydligen! Insinuationer som detta med
  Ockelbofamiljen!
  Prins Carl-Philip som statschef: Tänk bara vilket ramaskri det skulle kunna bli från vissa som kommenterar här, menar de som absolut inte kan acceptera hans Sofia!
  Någon skrev att prinsen kanske skulle gifta sig med prinsessan Theodora av Grekland, precis som det tydligen (enl min farmor) föreslogs att kronprinsen av Sverige skulle gifta sig med dåvarande prinsessan Anne-Marie av Danmark!
  Men numera gifter sig även kungliga ungdomar av kärlek!


 11. emma_h skriver: 7 december, 2013

  STHLM-CITAT: "…Med facit i hand borde kanske prins C P istället varit Sveriges blivande statschef. Då kunde både Victoria och Madeleine valt att vara småbarnsmammor på heltid…"
  CP har ju fullt upp med sina babysar idag: att designa & köra racing på försörjd hkh-arbetstid, Vad händer då med vårt lands monarki om den enda då kvarvarande tronföljare C P tillika hypotetiska Statschef SJÄLV vill vara heltidspappa viss tid framåt?? (En Monarki med helt frånvarande regent) Eller är det bara kvinnor som är ämnade att ta hand om barn? Att fylla Statschefsroll kräver år av förberedelser o upplärning samt Vs förmåga att tala offentligt utan sufflering av PRproffs typ C. Saliba i kulisserna (se tidningen Resumé om oklart)


 12. emma_h skriver: 7 december, 2013

  ovan bilder ger fingervisning om hur de ser ut i verkliga livet i dagsljus
  där ser man hur invanda folk är med "perfekta bilder" av till synes perfekta sessor och drottningar via touch-up, förbättring & borttrollning av skavanker oavsett om det har med makeup eller bildhanteringsprogram att göra med hjälp av yrkesmänniskor…


 13. Eva H. skriver: 7 december, 2013

  #-Stckhlm, och Sofia vår blivande drottning ! Jojo, det vore nå´nting att bita i !


 14. Sandra skriver: 7 december, 2013

  Mette Marits yngsta barn är åtta år, han håller henne knappast vaken om nätterna…


 15. Maryou skriver: 7 december, 2013

  Anitha, håller med dig. Jag tycker också att det är lite korkat att undra om kungligheter kan vara trötta småbarnsmammor. Det hör ju till när man blir förälder.


 16. AstridA skriver: 7 december, 2013

  Bildet av MM er tatt tidigt i höst. Hon såg plågat ut (og hadde tjock scarf i varmt väder) därför att hon hade ont i nacken. Det var inte barnen som var "nackdelen"…Kommer i håg att jag kommenterade att halsduken krockade med outfiten. Så trögfattad kan man vara.


 17. Karin Nilsson skriver: 7 december, 2013

  # 10. Självklart skall nutidens s.k. kungliga också få gifta sig av kärlek som alla andra. Men då får de släppa taget om sina uråldriga titlar och förmåner. Man kan inte vara både "kunglig" och "vanlig" samtidigt! Sen när kallas vuxna människor långt över 30 år för ungdomar?
  De har egen förmögenhet och utbildning. Man frågar sig om kärleken verkligen är viktigare för dem än kungliga titlar?


 18. My skriver: 8 december, 2013

  Carl-Philip som blivande kung?? Är det månne 1 april idag? 😮


 19. swede-lee skriver: 8 december, 2013

  Togs inte bilden på Mette-Marit bara fåtalet veckor innan nackoperationen? Alltså är det en kvinna som inte klarar av att dölja tröttheten som smärtan ger henne som vi ser! Då är det ju naturligt att ta sig för pannan och blunda på det där viset!


 20. Tanten skriver: 8 december, 2013

  @2: Ja visst, att ingen har tänkt på att skaffa dessa "stackars utarbetade" kvinnor hjälp med allt såsom städning, tvätt, matlagning, lämna/hämta på dagis, köra barnen till fritidsaktiviteter etc, etc såsom alla vi andra HELTIDSARBETANDE kvinnor alltid har haft.


 21. Matilda skriver: 8 december, 2013

  Den enda som ser sliten ut är Kate och hon är väl yngst?


 22. Mia skriver: 8 december, 2013

  Kommentarerna är väldigt bittra här!


 23. Kristin skriver: 8 december, 2013

  Det var da voldsomt til engasjement!? Det som fra SD sikkert var ment som en koselig/trevlig artikkel som kanskje skulle fortelle oss at også de kongelige kan bli trøtte og slitne, fører til kritikk av de kongelige mødrene som at de ikke har grunn til å klage, har hushjelp tjenere osv. og ironisering. Nei, jeg synes eller ikke synd på dem, men vi må ikke glemme at det også stilles mye større, og helt andre krav til dem enn til oss "vanlige". Det ser mange ut til å glemme…. Jeg synes det lukter misunnelse og avundsjuke her.

  # 6 – Ja, det lurer jeg også på….

  # 19 – Ja, det tror jeg, og det var nok bare et øyeblikksbilde. Jeg har også sett både Harald og Sonja med øynene lukket bl.a. under Nobelseremonien. Det tar seg kanskje ikke så godt ut, men jeg syntes bare det var morsom (roligt)!


 24. Mona skriver: 9 december, 2013

  #18 lilla My det är den 9 dec i dag, aprilskämtet är väl du själv.
  Med tanke på din kommentar
  Som någon annan skrev hur korkade kommentarer kan man skriva?
  Vi har nog inte sett det värsta ännu, tanke verksamheten har gått i strejk.


 25. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 9 december, 2013

  # Sthlm.

  Du har rätt! Kvinnor skall minsann inte tro att de både kan äta kakan och ha den kvar. Nej, får man barn skall man vara hemma. Låt männen sköta de officiella yrkena som förr, då bli världen en mycket bättre plats. Nej, kvinnor skall absolut inte tro att de kan sitta på en så stor och statusfylld roll som blivande regent; var fick Kronprinsessan den dumma och galna ideén från?!

  Med din inställning, Sthlm, borde SAMTLIGA (svenska) kvinnor vara hemma framför spis och i sänghalmen, göra massa barn och ta hand om dessa och kanske även ge tillbaka sin rösträtt.

  Jag antar att du själv är hemmafru på heltid. Om inte annat kastar du sten i glashus.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar