Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kungligheter med vanliga jobb – han jobbar som komiker!

19 aug, 2022, 07:00 
AvSimon Holm Stålhand

Det är inte bara galor och pompösa uppgifter för kungligheterna runt om i världen.

Annons
Johan T Lindwall om Meghan och Harrys intervju: ”Var det verkligen nödvändigt?”Brand logo
Johan T Lindwall om Meghan och Harrys intervju: ”Var det verkligen nödvändigt?”

Kungligheterna i Sverige får inte ha ett jobb vid sidan av. Men det är inte lika hårt i övriga världen. Nedan listar vi fem kungligheter som jobbar med annat – trots sina kungliga åtaganden.

Prinsessan Beatrice av York

Prinsessan Beatrice, född 8 augusti 1988 i London, är en brittisk prinsessa, dotter till prins Andrew, hertig av York och Sarah Ferguson. Hon är nummer tio i den brittiska tronföljden. Hon har följt i sin fars fotspår och är en framgångsrik affärskvinna. Hon har bland annat sammarbetat med kunder som Afiniti, ett företag som tillhandahåller mjukvara för callcenter.

Prinsessan Beatrice
Prinsessan Beatrice

Prins Nikolai av Danmark

Prins Nikolai, greve av Monpezat, är född den 28 augusti 1999 i Köpenhamn. Han är äldste son till prins Joachim av Danmark och Alexandra Christina, grevinna av Frederiksborg samt sonson till drottning Margrethe II av Danmark. Prinsen jobbar som modell. Prins Nikolai har gått på catwalken för Dior Homme.

Annons
Prins Nikolai
Prins Nikolai

Till skillnad från några av sina kungliga kamrater har Nikolai inget annat val än att arbeta, eftersom det har beslutats att den sjunde i raden till den danska tronen inte får några pengar från sin mormor drottning Margrethe II.

Peter Phillips, Storbritannien

Peter Phillips är den född 15 november 1977 i London och är den ende sonen till prinsessan Anne av Storbritannien och Mark Phillips. Efter examen från högskolan arbetade han för Jaguar som chef för företagets gästfrihetsarbete och sedan för Williams F1 racing som sponsorschef. Sedan bar det av till Royal Bank of Scotland, 2005 och sedan 2012 är Peter VD på sportföretaget SEL UK.

Annons
Peter Phillips med sin flickvän Lindsey Wallace.
Peter Phillips med sin flickvän Lindsey Wallace.

Prins Nazım Ziyaeddin Nazım Osmanoğlu, Ottomanska imperiet:

Şehzade Nazım Ziyaeddin Nazım Osmanoğlu, eller mer professionellt känd som Naz Osmanoglu, är en anglo-turkisk komiker och medlem av det kejserliga huset i Osman, tidigare styrande dynasti i det ottomanska riket. 36-åringen har valt en lite mer annorlunda bana. Han är nämligen komiker!

Naz Osmanoglu
Naz Osmanoglu. Foto: Skärmdump Twitter

Han är inte sen med att skämta om sin kunglighet. Hans soloshow Ottoman utan ett imperium handlar om hans kungliga rötter.

Annons

Prins Harry, Storbritannien

Under de senaste åren har prins Harry varit involverad i flertalet rubriker. Men före hans bröllop med Meghan Markle under 2018 så hade faktiskt prinsen ett vanligt jobb. Eller ja, vanligt är kanske att ta i.

Prins Harry.
Prins Harry.

Under tio år arbetade han inom den brittiska armén och tjänstgjorde i Afghanistan två gånger där han så småningom blev kapten. Han grundade också Invictus Games för skadad militärpersonal 2014.

Annons