Kungligheterna samlas nu i Paris

Kungligheterna samlas nu i Paris
Annons

kungen-hollande-ste

Kung Carl Gustaf och statsminister Stefan Löfven anlände under morgonen till Le Bourget, konferensområdet där klimatmötet COP21 äger rum där omkring 150 statschefer deltar. Frankrikes president François Hollande och FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon välkomnade, ni ser kungen med presidenten här ovan och generalsekreteraren på en bild lite längre ner.

Annons

kung-abdullah-jordanien-ste

Kung Abdullah av Jordanien.

Mellan den 30 november till 11 december samlas världens länder i Paris för COP21, det tjugoförsta partsmötet under FN:s klimatkonvention. Målet med klimatkonferensen är att komma fram till ett klimatavtal så att den globala uppvärmningen kan begränsas till max två grader.

mohammed-VI

Kung Mohammed VI av Marocko.

Inledningsvis hölls en tyst minut för att hedra offren för terrorattacken den 13 november.

albert-ste

Furst Albert av Monaco.

Kungen deltar bland annat vid presentationen av Fossil Fuel Subsidy Reform (FFSR), en kommuniké på initiativ av Nya Zeeland som uppmanar till avskaffandet av subventioner för fossila bränslen.

ban-ko-moon-obama-ste

President Obama med Ban Ki-Moon.

charles-ste

Prins Charles reste från Malta till Frankrike.

Här ovan ser vi kungen och FN:s generalsekreterare.

kungen-hovet

Kungen och statsministern vid den svenska delegationens bord.

Prins Charles bad oss, under sitt tal, att tänka på våra barnbarn, precis som han tänker på sina.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och Kungahuset.se

 

Dela på:

36 kommentarer till “Kungligheterna samlas nu i Paris”

 1. Stefan skriver: 30 november, 2015

  Den stora faran med detta är att all makt flyttas ut på central nivå till FN och EU. Hade nog förväntat mig att vår opolitiske kung skulle hålla sig borta från detta politiska spel där frihet och oberoende ligger i potten. Svångremmen dras åt, och inte blir det bättre att hela kontrollapparaten som nu skall implementeras i denna eviga jakt på “terrorister” också riskerar att hota all kvarvarande personlig integritet


 2. Ingrid skriver: 30 november, 2015

  Hoppas att han håller tyst!
  Han är en symbol och därigenom ska han inte uttala sig om något.


 3. Sommarvind skriver: 30 november, 2015

  Tvärtemot dig Stefan, tycker jag att det är alldeles utomordentligt att vår partipolitisk obundne Kung är med på Klimatmötet i Paris ! Alla deltagare är inte republikaner, tvärtom har fortfarande många länder Kungar och Drottningar som landets ledare ! Och fortfarande ses en Kung ute i även bland de länders företrädare som infört republik som en dignitet av stort värde. Därför kan man inte nog understryka vikten av vår Kung Carl Gustaf deltagande i detta så viktiga möte.


  1. Christina Kari Helsinki skriver: 30 november, 2015

   Som en dignitet av stort värde, jo om man inte blir omskriven som ” en kung, inte känd för sin intelligens”. Daily Mail… även den blaskan har uttryckt sin åsikt.


 4. A1Fia skriver: 30 november, 2015

  Vad bidrar kungligheterna med…..
  Kommer de våra att presentera något för oss i massan….


 5. Stefan skriver: 30 november, 2015

  Sommarvind!
  Jag kanske skall förtydliga mig: Jag anser således inte att varken statsministern eller statschefen skall delta i detta spektakel. Såtillvida dessa båda herrar nu inte önskar att FN-flaggan skall hissas framöver på Rosenbad och Slottet istället för den svenska flaggan.


 6. Olga skriver: 30 november, 2015

  Hoppas att alla de europeiska kungligheterna och politikerna tog den miljövänliga varianten – tåg för att komma till Paris. Hoppas att förutom prata varmt om klimatet gör ju de makthavarna klimatsmarta val i verkliga livet också…


 7. MARIANNE skriver: 30 november, 2015

  Det är bra att dom är på plats, men undrar om de kan göra något?


 8. ClaesVonMonaco skriver: 30 november, 2015

  Olga
  Dessa herrar Kungliga som politiker kan tala för miljön hur mycket dom vill men dom är ändå
  stora miljöbovar!
  Ingen av dom har tagit sig till Paris på ett miljö vänligt sätt INGEN!!!!
  Skylla på säkerhets åtgärder etc är bara löjligt!
  Om nu Kungar och Drottningar väger så tungt lev då upp till det i verkligheten också dessvärre
  gör dom inte det INGEN av dom Kung Drottning Prinsar President Statsminister Ministrar etc
  Claes


 9. Annica* skriver: 30 november, 2015

  Jättebra att även vår kung är med. Han är en stor miljövän och starkt engagerad. Om vi inte lyckas rädda miljön så kommer vi att ha 1 miljard klimatflyktingar inom en ganska snar framtid och risken är att det är vi i Europa som får fly…


  1. Stefan skriver: 1 december, 2015

   Detta CO2 falsarium har andra orsaker, av allt att förmoda i syfte att drastiskt minska befolkningstillväxten. De som ytterst blir drabbade är U-länderna. CO2 är en ofarlig gas, och absolut nödvändig för allt liv på jorden. Den ytterst mariginella temperaturhöjningen som kunnat påvisas torde till 99% bero på solens inverkan!


 10. Ann-Margreth Holm skriver: 30 november, 2015

  Man undrar ibland vad vi håller på med. Idag kom den gula lilla postbilen, och delade ut brev och reklam till mig, minuten efter kommer en blå Post Nord bil, med en avi att jag har ett paket att hämta. Man kan ju tycka att någon form av samkörning vore vettigt. Så vi ska nog inte vänta oss för mycket av detta mötet i Paris. När vi inte kan få så här små grejor att fungera.


 11. Anna skriver: 30 november, 2015

  Kungen och drottningen må inte ha ngn politisk makt men bara genom att vara de genomdrivna människor de är når de stor makt och genomför storverk.


 12. Marianne skriver: 1 december, 2015

  Det er så fint, at de kongelige er så optaget og interesseret i miljø-og klimaændringer på VORES vegne ! For andet er det ikke, eftersom de selv må regnes til dem, der forurener mest og bruger flest af jordens ressourcer med deres førte livsstil !


 13. Gunilla Bengtsson skriver: 1 december, 2015

  Kungen kan givetvis inte tillföra något men det är bra att han är med, om han inte hade varit där skulle det ha blivit ett ramaskri. Men kom inte med några visa förslag om att vi ska sluta bada, för det måste väl ha varit ett av hans skämt? Ibland vet man inte.


 14. Karina skriver: 1 december, 2015

  Jeg tror ikke der kommer nogen fra det danske kongehus……og slet ikke en dronning Margrethe, hun interesser sig mere for den arkæologiske fortid end hun bekymrer dig om klodens fremtid !


 15. helene skriver: 1 december, 2015

  STEFAN. Du har absolut FEL i ditt påstående! Du är verkligen ute på en farlig väg nu! Detta med Fysik och Kemi kan och måste jag kunna! Du kan INTE skriva att CO2 är en ofarlig gas, och därtill skriver du att Co2 är :citat: absolut nödvändigt för allt liv på jorden. slut citat! —Nu är det tyvärr stopp att skriva långt här, men förenklat: Allt liv på jorden behöver: N2 ca.75% av massantalet,+ 02 ca.23% av massantalet, Argon ca.1,2 av masstalet. Spårgas:CO2 ca.0.05% av m.t. Forts..


 16. Stefan skriver: 1 december, 2015

  Helene!
  Uppenbarligen är detta med fotosyntesen för dig ett okänt begrepp, och att du faktiskt i detta nu ur din egen mun andas ut CO2.


 17. helene skriver: 1 december, 2015

  Stefan. forts. Fortsätter förenklat,,,För att allt liv på jorden och även vi människor, skall kunna leva, andas, (i naturen fotocyntes) måste en balans mellan 02 och Co2 finnas. ,,ca.21% 02 i naturen, CO2 0.01% +N2 78% Detta är den optimala balansen! Dessa måste samarbeta,,,och om jag åter förenklar av utrymmesskäl, är detta kompliserat , men av den allra största vikt! Inom sjukvård efterstävas för Pat. helt andra världen. Tex. O2> 21% (ibland 100%) CO2 som Pat. ofta “samlar” på sig Forts.


 18. helene skriver: 1 december, 2015

  Stefan. Forts. Co2 som Pat.oftast samlat på sig, ventileras ut till önskvärt ca. 4-5 Kpa. Allt hänger ihop allt är beroende av varandra som jag tidigare skrivit! Balans!


 19. Stefan skriver: 1 december, 2015

  Helene!
  Det är väl fullkomligt självklart att det behövs balans, vem har sagt att vi skall andas CO2? Men nu pratar vi ju här ovan om klimatpåverkan och temperaturhöjning som CO2 påstås orsaka!


 20. amj skriver: 1 december, 2015

  …sade tvärsäkerhetsexperten Stefan ….


 21. Allegra skriver: 1 december, 2015

  varför har ni ingenting om den fina middagen i Paris i anledning av Svenska handelskammarens i Paris 100 årsjubileum där kungaparet var särskilda hedersgäster 30 november???


 22. Marguerithe skriver: 1 december, 2015

  Stefan,
  Jag har samma uppfattning. Befolkningstillväxten är ensamt det största problemet i världen. Jag talar ofta med studenter på universiteten som har samma åsikt. 2 barn i varje familj vore hanterbart i alla situationer och man minskade påfrestningen på jordens resurser. Fattigdomen skulle minska på sikt. Maten räcker till fler. Detta
  är en viktig fråga.


 23. Stefan skriver: 2 december, 2015

  Helene!
  Än så länge har vi i klimatdebatten ej hört några argument att denna utsläppta CO2 skulle utgöra ett hot för mänskligheten vad beträffar människans andning. Om du i din forskning på narkosavdelningen hittat stöd för detta så föreslår jag att du vänder dig till FN. De är säkert mycket intresserade!


  1. helene skriver: 2 december, 2015

   Stefan. Nu får du inte blanda ihop klimatfrågan och dess Co2 med den fråga ang. Co2 som har att göra med människans liv o hälsa. Två vitt skilda begrepp! Klimatets optimala:6H20+6Co2+solljus-blir C6H12 O6+6O2 (förenklat) :Calvin-cykeln. OBS. Detta att det alltid vad gäller klimatet talas om enbart Co2 utsläpp som den allena boven, är FEL!! Allt samspelar! Vad gäller människan: För att liv skall kunna vara fodras något helt annat! Helt annat! Och där är mitt gebit!Inte klimatet. FORTS!!


  2. helene skriver: 2 december, 2015

   Stefan. Forts! För att liv, det mänskliga , fodras oändligt mycket mera. Går ej att skriva här, men för att du skall få en inblick: Slå upp Citronsyracykeln!! (Kallas också Crebs cykel). Detta är mitt “gebit”! Detta måste sitta som en smäck, om jag så blir väckt kl.03.00 på natten. Men efter något år sitter det i “ryggmärgen”- Jag är ingen människa som kan allt, långt långt ifrån!!! Men människans liv–ja, det kan jag.


  3. Stefan skriver: 2 december, 2015

   Helene!
   Nu är det inte jag som blandar ihop. Syftet med Parismöte är inte att diskutera cellandning utan CO2 inverkan på klimatetet. Låt oss därför hålla oss till detta även här!


 24. ClaesVonMonaco skriver: 2 december, 2015

  Amj
  Vad är en tvärsäkerhetsexpert har aldrig hört ett yrke med det namnet???
  Finns dom med i Adelskalendern???
  Tacksam för svar!
  Claes


  1. amj skriver: 2 december, 2015

   Ja, förmodligen där också.


 25. ratatorsk skriver: 2 december, 2015

  Befolkningsexplosionen är grunden till mycket elände i världen. Som tur är håller antalet barn per familj på att minska til 2 i de flesta länder. Men vi kommer alla under resten av våra liv behöva hantera befolkningsexplosionen som redan ägt rum i många länder. Mat vatten värme till alla.

  Problemet med CO2 är att vi gjort det bekvämt och använder fossila bränslen och konstgödning. Det är som att pissa i sängen: värmer en stund men sedan blir det kallt.


 26. Stefan skriver: 2 december, 2015

  Ratatorsk!
  Problemet med CO2 är väl snarare att det inte är ett problem.
  Föreslår att du använder sunt förnuft och lite kritiskt tänkande. Att lyssna på våra politiker och deras sponsrade forskare har ju historiskt inte varit till mänsklighetens gagn! Inte sant?
  Lycka till och trevlig dag!


 27. ClaesVonMonaco skriver: 2 december, 2015

  Amj
  Som jag tolkar ditt svar vet du inte vad du skriver eller?
  Claes


 28. Gunda skriver: 3 december, 2015

  Årets julebord og bla, bla


 29. Eva M skriver: 7 december, 2015

  En gåta skickar jag till er. Vem är europas minst kända regerande furste? Undrar om Svd känner till detta? Med vänlig hälsning Eva M


 30. Stefan skriver: 7 december, 2015

  Eva M
  Joan Enric Vives i Sicilia?


Annons

Laddar