Kungligheternas modedrag chockar världen – galna stilresan

Drottning Silvia och prinsessan Beatrice

Modevärlden har flera gånger chockats över kungligheternas stilbeslut!

Drottning Silvia genom tiderna
1:13

Efter reklamen: Drottning Silvia genom tiderna

(1:13)

Slå på ljud

Under åren har kungligheterna chockat världen med sin stil. I en värld fylld med klädkoder finns det stunder när kungligheterna stuckit ut lite extra och bjudit på lite mer vågade klädval. Vissa har sågats, andra har hyllats. Här är några exempel:

Prinsessan Dianas revansch

Det var många som höjde på ögonbrynen när prinsessan Diana vankade fram i ett baraxlat svart sidenfodral 1994. Samma dag hade prins Charles erkänt sin otrohetsaffär och många såg klänningen som ett tydligt svar på tal. Klänningen fick senare namnet The Revenge Dress.

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana i The Revenge Dress.

1997 AP

Huvudbonaden fick hård kritik

Prinsessorna Beatrice och Eugene tog ut svängarna ordentligt när de dök upp på prins Williams och hertiginnan Kates bröllop. Den minst sagt speciella outfiten blev kvällens stora snackis och Beatrice hatt liknades vid en brittisk kringla.

Prinsessorna fick efteråt hård kritik för sitt stilbeslut. Även den irländske modisten Philip Treacy, som tagit fram huvudbonaden, fick sin beskärda del av riset.

– Det fanns ögonblick då jag trodde att mitt huvud skulle hamna på en spik utanför Tower of London, sa hon.

Eugene och Beatrice

Prinsessorna Eugene och Beatrice dök upp i lite ovanliga hattar i samband med prins Williams och hertiginnan Kates bröllop.

Ballesteros

Chockrutiga byxdressen

Kronprinsessan Victoria är känd för att ofta välja kläder med svensk design. Under ett besök i Sandviken 2019 tog hon ut svängarna när hon dök upp i en chockrutig byxdress från By Malina. Så snyggt!

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria klädde sig i rutigt från topp till tå.

Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Madeleines galna stilresa genom åren – vackraste klänningarna

Vita dräktjackan

Drottning Silvia är känd för att återanvända sina plagg. Den vita dräktjackan med nattsvarta passpoler har hon använt i flera formella sammanhang. Så sent som förra året hade hon plockat fram den igen och drottning Silvia strålade lika mycket som alla tidigare gånger hon burit favoritplagget.

Drottning Silvia

Drottning Silvia har använt den vita dräktjackan flera gånger och plagget verkar verkligen vara en favorit!

Pontus Höök

Meghans trasiga jeans

Hertiginnan Meghans första kungliga look blev historisk. Under Invictus Games i Toronto 2017, två månader innan förlovningen med prins Harry, dök hon upp i vit skjorta och trasiga jeans.

Meghan fick hård kritik för klädseln och många ansåg att trasiga jeans inte var något passande plagg för en blivande kunglighet.

Hertiginnan Meghan och prins Harry

Hertiginnan Meghan hade på sig ett par trasiga jeans.

Mark Blinch

Prinsessan Dianas cykelbyxor

Prinsessan Diana var inte rädd för att dyka upp i en lite enklare outfit, bestående av collegetröja och ett par cykelshorts. Ibland behöver det inte vara så komplicerat för att vara snyggt.

Foto: TT/Instagram