Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungligt bostadskaos efter Meghans vräkning: Huset som alla vill ha

04 mar, 2023, 07:45 
Meghan och Kate
Meghans vräkning har startat en flyttkedja – som kan sluta med att Kate får största och finaste huset.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

96-åriga drottning Elizabeth lämnade jordelivet i september och nu, sex månader senare, har kung Charles, 74, satt sin nya bostadsplan i verket.

Med honom vid makten har brittiska kungafamiljen fått en helt annan ”åtstramningspolitik” och ingen sitter säker i sitt hem. Det har Meghan, prins Harry, och Charles bror prins Andrew bittert fått erfara.

Flyttbil på Windsor Castle
Flyttlassen rullar på Windsor Castle.
Elizabeths enorma lyxvåning övergiven – 22 rum!Brand logo
Elizabeths enorma lyxvåning övergiven – 22 rum!

I veckan stod det klart att Charles vräker Meghan och Harry från Frogmore Cottage, för att i stället ge det till sin skandalbror prins Andrew – som Charles samtidigt passar på att kasta ut från jättehuset Royal Lodge: Det slottsliknande chateau där han i godan ro har bott de senaste åren. Fascinerande nog som sambo med sin ex-fru Fergie.

Annons
Prins Andews och Fergies hem Royal Lodge
Royal Lodge – huset som alla vill ha.

Så bor brittiska kungafamiljen

Prins Andrew satt säker så länge drottning Elizabeth var i livet, hon lät sin ”älsklingsson” bo störst och ståtligast. Men hans bror kungen har inga sådana planer.

Så Andrew har fått besked att han måste flytta, och han har i stället erbjudits nycklarna till Meghans och Harrys betydligt mer modesta Frogmore Cottage – som de ska ha utrymt senast till kröningen i maj.

Frogmore Cottage, det hem som Meghan Markle och prins Harry tvingas lämna
Frogmore Cottage som Meghan och Harry tvingas lämna.

Därmed blir prins Andrews vita jättehus ledigt och just nu spekulerar de brittiska hovexperterna kring vem som i stället kommer att få flytta in.

Annons

Det hetaste tipset är att ståndsmässiga Royal Lodge är paxat av Kate och William, som sedan i somras bor i Adelaide Cottage, under hemtrevliga, men betydligt blygsammare former:

Kates och prins Williams hem Adelaide Cottage
Adelaide Cottage – här bor Kate, William och barnen just nu.

En anrik, men hyfsat liten kunglig villa från 1831, också den på slottet Windsors ägor. Och flytten innebar att familjen downsizade och gick från tolv sovrum till fyra.

Fullt kungligt bostadskaos alltså. Även om ingen riskerar att bli hemlös.

– Jag förstår varför prins Harry flyttade till USA – i Amerika kan man känna sig fri, säger Fergie.

Foto: TT.

Annons