Kunglig bröllopsglamour à la Hollywood

Hollywood möter västkusten! Så kan man ­beskriva denna stora dag när undersköna ”filmstjärnebruden” Anna Jussil fick sin Michael Broms – på sin 30-årsdag!
victoria_annajussil

Lyckligt nygifta!

Lyckligt nygifta!

Hollywood möter västkusten! Så kan man ­beskriva denna stora dag när undersköna ”filmstjärnebruden” Anna Jussil fick sin Michael Broms – på sin 30-årsdag!

Anna var klasskamrat med kronprinsessan Victoria i Enskilda Gymnasiet och har varit en av hennes närmaste väninnor ända sedan dess.

Nu var Victoria och hennes Daniel hedersgäster, denna lyckliga, soliga lördagseftermiddag på Särö. För kronprinsessan var detta speciellt även på ett annat sätt: hon träffar ju inte bara brudgummens mor privat – utan på jobbet varje dag! Catherine Broms är sedan länge god vän med kungen och informatör vid hovet.

Vigseln ägde rum i Släps vitkalkade 1800-talskyrka. I väntan på bruden fylldes kyrkan av de närmaste 140 gästerna. Herrarna bar smoking och damerna lyste som färgglada solar på kyrkbacken.

Victoria och Daniel kom tidigt

Victoria hade valt en kort somrig chiffongklänning. Hon och Daniel Westling anlände i samma bil och var bland de första på plats. Det fanns gott om tid för mingel på kyrkbacken och det blev många kindpussar innan det var dags att gå in i kyrkan. I vimlet fanns både succéförfattaren och advokaten Jens Lapidus (vars hårdkokta roman ”Snabba cash” toppat bestsellerlistorna i sommar) och artisten Martin ”E-Type” Eriksson, för dagen med stjärnor på skorna och hästsvans till smokingen.

Daniel Westling med kameran i högsta hugg.

Daniel Westling med kameran i högsta hugg.

Medan flickvännen Victoria minglade med vännerna gick Daniel Westling runt och fotograferade. Inte med en diskret digitalkamera, utan med en mer professionell utrustning! Och kronprinsessan såg så lycklig ut när hon log in i hans kamera.

I kyrkan satt hon och Daniel tätt intill varandra på tredje radens vänstra sida. Ingångsmarschen spelades upp och tonerna av Bachs undersköna ”Wachet auf” fyllde kyrkan.

Som en Hollywoodstjärna!

Portarnna slogs upp och där stod de – brudparet! Det gick som ett sus genom församlingen, bruden hade nämligen inte som de flesta andra brudar valt den prinsess-söta looken. Nej, hon såg ut som en klassisk Hollywoodstjärna, otroligt vacker i en fantastisk, enkelt skuren klänning i elfenbensvitt och med lockarna löst uppsatta. Hon var inte ett dugg nervös, bara glad, och skrattade lyckligt mot sin stolte stilige blivande man som inte heller visade spår av nervositet.

Det blev en vigsel som gästerna sent ska glömma, ljus och vacker och fylld av kärlek. När Anna Jussils bror Anders sjöng Charles Aznavours romantiska kärlekssång ”She” tittade brudgummen med tårar på sin brud. Men han var inte den ende att under den låten snegla på sin käresta, även Daniel Westling log lite speciellt mot sin ”brud”…

Så vandrade de nygifta ut till tonerna av Benny Anderssons ”Klinga mina klockor”. Ute på kyrkbacken blev det stort pusskalas. Rosenbladen regnade och mitt i klungan av väninnor stod Victoria och hurrade för de nygifta – alltmedan Daniel Westling fortsatte sitt fotograferande!

Så for herr och fru Broms iväg i en öppen vit Cadillac av 1968 års modell.

Skål – och grattis!

Bröllopsfesten (och 30-årsfesten!) hölls på Blomstermåla Wärdshus på Särö, en skärgårdsidyll vid havet. I partytältet, prytt med svenska flaggor, skålade alla för de nygifta i champagne.

Bröllopsmiddagen serverades inne i värdshuset. Dukningen gick helt i vitt och borden var sobert dekorerade med champagnefärgade rosor.

Vare sig brudparet eller gästerna kunde ha önskat sig en bättre dag, kväll eller natt. Solen gassade och måsarna höll låda, utanför på havet provade båtfolket fiskelyckan och några badade från klipporna. Alltmedan de nyblivna makarna Broms och deras bröllopsgäster intog sin bröllopsmiddag: västkust-tapas med öl och nubbe, rimmad hälleflundra med pepparrot, färska bönor och dillpotatis, och till efterrätt gammaldags vaniljglass med färska sommarbär och knäckflarn.

Romantisk avslutning

Festligheterna pågick ända till klockan 03.00 och en av höjdpunkterna var den magnifika solnedgången över havet. Victoria och Daniel älskar att dansa och efter middagen blev det stort disco. Dansmusiken ekade ut över Askimsfjorden till långt in på natten.

Nästan alla gästerna bodde på Säröhus ett par hundra meter bort och när alla sent omsider vandrade ”hem” hade Daniel Westling slutat fotografera och gick stilla vid kronprinsessans sida. Vilken underbart romantisk avslutning på deras sommar!

[smooth=id: 159; width:430; height:600; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Foto: Charles Hammarsten