Kusliga detaljen i bilden på kungens svåger Tord – ingen kunde förutse det som hände

19 jan, 2023, 18:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Tord Magnusons drag på festen får alla att häpna.

Annons
Kungliga barnen som är kopior av sina släktingar – det är kusligt!
Kungliga barnen som är kopior av sina släktingar – det är kusligt!

Prinsessan Christinas make Tord Magnuson kunde inte ana vad som skulle ske i framtiden, men sammanträffandet är häpnadsväckande.

Det var 2019 då prins Carl Philips fyllde 40 år och bjöd in till maskerad på slottet, som Tord dök upp i en dräkt som för bara någon månad skapade mediestorm.

Tragedin som skakade Sverige

En decemberdag i fjol slutade i tragedi på Furuviksparken i Gävle.

De dramatiska skjutningarna började med att tre schimpanser rymde från hägnet ut till parkområdet. I samband med jakten på de som var på rymmen, tog sig ytterligare två ut.

Recept.se Nyhetsbrev

Tre blev ihjälskjutna, och senare avlivades ytterligare fyra schimpanser. En av dem, Santino, hade en speciell koppling till kronprinsessan Victoria.

Annons

”Det är med stor sorg som vi nu också kan bekräfta att den schimpansen som bekräftats avliden i schimpanshuset, men som vi inte kunnat identifiera, är Santino”, meddelade Furuviksparken i ett pressmeddelande.

Santino var Furuviksparkens kändis. När han kom till Sverige från München zoo tvingades han sitta i karantän. Han fick då målarfärger vilket resulterade i att han utvecklade en konstnärlig talang.

Hans tavlor såldes sedan för 10 000 kronor styck. Och bland ägarna finns både Victoria och prinsessan Madeleine.

– Det är roligt att tavlorna, förhoppningsvis, sitter på slottet, har Ing-Marie Persson, primat-ansvarig vid Furuvik, tidigare sagt till Expressen.

Tord Magnusons märkliga sammanträffande efter händelsen

Victoria som håller djur varmt om hjärtat donerade i samband med sin 25-årsdag 100 000 kronor till Sweden Chimpanzee Trust, som tack fick hon då en tavla av Santino.

Och tre år före den tragiska händelsen som chockerade Sverige hade Tord "Santino" hängandes över axeln. Nästan i alla fall.

Annons

På prins Carl Philips 40-årsmaskerad dök Tord nämligen upp utklädd till "djurskötare på Furuvik" med en gosedjur-schimpans i koppel.

Tord menade förstås inget illa – liksom ingen annan kunde han ju inte ana att de tragiska dödskjutningarna skulle ske. Men att just han, när det fanns en koppling till kungafamiljen, dök upp i just den utstyrseln, är ju aningen kusligt!

Tord som schimpans-skötare på Furuvik, och Christina som... ja, sig själv! .

Foto: TT

Annons