Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kusliga händelsen i slottets korridorer – Madeleine och Silvia har bekräftat

19 nov, 2023, 06:00 

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia berättar om spöklika upptäckten.

Annons

Det spelar ingen roll om det är vinter, vår, sommar eller höst: Drottningholms slott ser alltid till att lysa upp med sin prakt och charm – uppbäddat för kunglig glans oavsett årstid.

GLAMEXTRA: Partykvällen på Drottningholm – här anländer kungliga gästerna till stora firandet!Brand logo
GLAMEXTRA: Partykvällen på Drottningholm – här anländer kungliga gästerna till stora firandet!

Två personer och en hund – i 192 rum. Det är inte verkligen inte ont om utrymme när drottning Silvia och kungen vandrar runt i det slott som blivit en sån kär mötesplats för hela kungafamiljen.

I dag bor kungaparet i en del av slottet, medan resten är öppet för besökare. Frågan är dock om det stora slottet inte rymmer fler gäster än vad som är känt, gäster som inte längre lever.

Drottningholms slott
Drottningholms slott spökar.

Silvia: ”De är alla mycket vänliga”

Flera medlemmar ur kungafamiljen har nämligen vittnat om att det spökar på Drottningholm. I SVT-dokumentären ”Drottningholms slott – ett kungligt hem” berättade Silvia att hon själv känt av deras närvaro.

Annons

– Det finns mycket historia kvar här, det finns också små vänner... spöken. De är alla mycket vänliga, men man känner ibland att man inte är helt ensam. Så kom och känn själv, gå omkring här när det är mörkt och så. Det är väldigt spännande, sa Silvia.

Även prinsessan Christina vittnade om att Drottningholm är hemsökt.

– Det spökar i alla gamla hus. Det gör det definitivt. Det finns mycket energi i det här huset och det vore ju konstigt om det inte tog sig uttryck i lite ljud och skepnader. I alla gamla hus finns det berättelser om spöken.

Drottning Silvia
Drottning Silvia berättar att spökena på Drottningholms slott är vänliga själar.

Spökar på flera håll

Får man tro prinsessan Madeleine spökar det även på andra håll. Hon minns scener från barndomen, hur hon kunde känna när de osaliga andarna på Stockholms slott tog sig fram.

Annons

Den hemligheten avslöjade hon för två år sedan, när ett gäng barn fick gå på upptäcktsfärd på slottet genom organisationen Min Stora Dag:

– Jag är så ledsen att inte jag kunde vara där och visa er runt, eller visa er var jag, min syster och min bror trodde att det kanske spökade...

Även kungen har berättat att det spökar på det Kungliga slottet.

”Jag och min syster Christina hade ätit middag och var på väg tillbaka till min privata våning. Vi hade en adjutant med oss, en erfaren officer. Men plötsligt gick han iväg till andra änden av salongen, liksom i trans. Flera år efteråt berättade han för mig att han hade sett Vita damen”.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Foto: TT

Annons