Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kusliga upptäckten efter hovets nya bilder på prins Daniel: "Märkligt"

12 sep, 2023, 08:00 

Nu reagerar folket – hur kunde detta ske?

Annons

Hurra! Om bara några dagar, den 15 september, är det ingen vanlig dag. Prins Daniel firar milstolpen 50 år på jorden, sedan han välkomnats till världen på Regionsjukhuset i Örebro.

Under måndagen publicerade hovet tre nya bilder på prinsen, för att uppmärksamma honom på dagen. Då gjordes en kuslig upptäckt.

Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Kusliga upptäckten efter nya bilden på prins Daniel

Det är ingen 50-årskris som ligger och lurar runt hörnet. Det konstaterade prinsen i den stora intervju han gjorde inför bemärkelsedagen med SVT:s Carina Bergfeldt.

– Jag tycker att jag befinner mig på en väldigt bra plats i livet.

Men hans dag är speciell på fler än ett sätt, något som flugit många förbi. Ja, den 15 september år 1973 när Daniel föddes – då dog den gamla kungen Gustaf VI Adolf. Samma dag blev vår kung Carl XVI Gustaf kung. Det betyder att samma dag som Daniel firar 50 år i livet, firar kungen 50 år som kung.

Prins Daniel
En av årets jubilarer.

Detta lite kusliga sammanträffande uppmärksammar hovet i sin gratulation på Instagram. Och reaktionerna blev starka.

Annons

"Ändå märkligt att han föddes samma dag som gamle kungen dog. Ödet" Skriver en användare som får många gillamakeringar.

"Grattis! och så får man lust att instämma med några av våra större deckarförfattare ”det finns ingen slump”" Kommenterar en annan.

"Meant to be" Skriver en tredje.

"Man kan säga att både en Kung och en Prins föddes den dagen" Påpekar en fjärde.

Prins Daniel får inte fira sin 50-årsdag – hovets besked

Det är onekligen speciellt, att han som gifte sig med Sveriges framtida drottning föddes på samma dag som hennes far blev landets kung.

Just detta år betyder det däremot att de två firandena krockar. Den 15 september är det ju fest hela dagen – och helgen ut, i kungens ära. Det finns således ingen tid för någon hejdundrande fest för Daniel, har hovet tidigare konstaterat.

– Prins Daniel kommer att firas – men inte just den dagen, har hovets högsta chef, riksmarskalk Fredrik Wersäll sagt.

Men det är inget som prinsen hänger läpp för. Historikern och Svensk Damtidnings krönikör Herman Lindqvist tror att han klarar det hela galant.

– Otur för Daniel att fylla 50 på kungens historiska jubileumsdag, men han har säkert ingenting emot att man flyttat hans eget firande någon dag eller vecka.

Foto: Kungliga hovstaterna

Annons