Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kvinnan avslöjar sanningen om kronprinsessan Victorias äktenskap med prins Daniel: "Visar inte världen"

02 okt, 2023, 17:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
En kvinna med insyn träder fram för att berätta sanningen om kronprinsessan Victorias äktenskap med prins Daniel.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit gifta i 13 år. Deras relation är en av de mest omskrivna i landet – och pressen utifrån är svår att föreställa sig för en vanlig dödlig.

När Carina Bergfeldt intervjuade Daniel inför hans 50-årsdag kom äktenskapet med Victoria självfallet på tal. Carina undrade hur det kändes att vara "mannen bakom kvinnan".

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk, säger Daniel i dokumentären.

– Jag går bakom och njuter och försöker bidra, men har inget problem att se min roll och min situation i det hela.

Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”Brand logo
Victorias viktiga krav på Estelle och Oscar: ”Brukar tjata”

Kvinnan träder fram – berättar om kronprinsessan Victorias äktenskap

Karin Thunberg på Svenska Dagbladet ställde frågan till Daniel redan 2010. Nu avslöjar hon, som fick en unik insyn i relationen mellan kronprinsessan och hennes framtida make, vad hon tänkte på när Daniel beskrev sin roll i förhållandet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Daniel har inget stort ego som stör!

– Där och då tänkte jag mer på den del av kärleken som vi inte visar världen. Såvida vi inte tillhör de som måste få bekräftelse från tusentals följare på sociala medier in i sovrum och barnkammare, skriver Karin i Svenska Dagbladet.

Annons

– Men alla andra. Som vet att en kärleksrelation bygger på styrkor och svagheter som inte kan mätas i pengar eller procentsatser. Hemma, bakom en stängd dörr, kan den utåt sett svagare vara den som bär upp relationen. Vara den trygga hand i mörkret som både en kronprinsessa eller superchef kan behöva för att hantera makt och ansvar.

Prins Daniels kommentar om kronprinsessan Victoria

Karin tycker att Daniels inställning till Victoria är ett gott tecken i tiden.

– Att just denna roll inte är självskriven för kvinnor tycker jag är uppmuntrande. Också inför framtiden. Oavsett om man står på kronprinsessetur eller är en vanlig, framgångsrik tjej från Borlänge. Eller Ockelbo. Jag lovar er, ni har också kärlekschans. Det gäller bara att hitta de män som har tillräckligt med självförtroende, känner sina styrkor, skriver hon.

Annons