Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kvinnan nära Silvia, 80, bryter tystnaden om drottningen – är som man trott

18 jun, 2024, 05:00 
Drottning Silvia och kungen
Kvinnan har rört sig runt Silvia i många år – och nu kan hon bekräfta det man anat om drottningen.
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2024 – Victoria är drottninglik!

För 48 år sedan sa Silvia Sommerlath "ja" till vår kung och blev drottning med hela Sverige. En roll hon axlat med oerhörd värme och elegans.

Ja, i vått och torrt har hon stöttat vår kung och jobbat hårt även på eget håll med att representera vårt avlånga land. Och trots att drottningen är 80 år fyllda visar hon inga tecken på att sakta ned.

Och en viss kvinna har rört sig i Silvias närhet länge. Och hon kan nu bekräfta det man anat om vår empatiska drottning.

Annons

Kvinnan nära Silvias besked

Det är inte alla som har äran att regelbundet träffa vårt kungapar, men en kvinna som verkligen rört sig runt kungen och drottningen, det är hovsångerskan Malena Ernman.

En titel som operasångerskan tilldelades 2011 och året därpå hade hon ett mycket speciellt möte vår drottning på Polarpriset, musikvärldens motsvarighet till Nobelpriset.

Det berättar Malena Ernman om när Svensk Damtidning får en pratstund med henne på pressträffen inför Allsång på Skansen, där Malena kommer sjunga med Tina Ahlin i sommar.

Annons

Kvinnorna pratar med glädje om det kommande framträdandet där de utlovar en riktig pangshow:

– Vi kommer köra all in. Det är bastubor, det är flöjter, det är klarinetter, det är trumpeter. Mycket blommor. Mycket sång, sångglädje, säger Tina.

Malena Ernman och Tina Ahlin håller handen på Sollidenscenen
Malena Ernman berättar om det kommande framträdandet på Skansen – och bjuder också på sina bästa kungliga historier... Foto:Claudio Bresciani/TT

Kvinnan nära Silvia bekräftar misstankarna

Och Malena kan utöver allsångs-prat också bjuda på sina bästa kungliga historier, där Polarpriset 2012 just kommer på tal:

– När cellisten Yo-Yo Ma fick priset så satt jag med honom. Jag är vän med honom, och drottningen satt bredvid. Och han var så otroligt imponerad av kungligheter, som ju amerikanerna ofta är. Men han blev så full. Han blev så fruktansvärt full, så han satt och spillde hela sin whiskey på hennes klänning. Men hon sa inget, hon ville inte såra honom.

Annons

– Hon satt där indränkt i whisky. Det gjorde han redan till förrätten, och där satt hon sen. Det säger ganska mycket om drottningen!

Ja, precis som man kunnat ana hanterade drottningen situationen på sitt vanliga proffsiga sätt, med en stor dos värme!

Kungaparet ler bredvid varandra
Drottning Silvia var strålande vacker under Polarprisgalan 2012. Foto:ERIK MÅRTENSSON / TT

Den 25:e juni ser vi Malena Ernman och Tina Ahlin i Allsång på Skansen, vilket går att se på SVT1 och SVTPlay 20.00.

Foto: TT

Annons