Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kvinnan som pekats ut som prins Philips älskarinna – kungliga triangeldramat visas i The Crown

19 aug, 2021, 10:18 
Prins Philip Drottning Elizabeth Penny Knatchbull
Prins Philip, drottning Elizabeth – och kvinnan som pekats ut som hans ”väninna”. Ett triangeldrama som nu dras fram i ljuset av The Crown.
Annons
Prins Philip är död – blev 99 år gammalBrand logo
Prins Philip är död – blev 99 år gammal

Det handlar om den brittiska societetsladyn Penelope ”Penny” Knatchbull, 67, och hennes långvariga relation med drottning Elizabeths man. Det är ingen hemlighet att Penny och prins Philip gillade varandra skarpt, och de hade en nära relation i mer än 30 år. Men ”bara som vänner”.

Medan de seglivade rykten som florerade i alla år berättade en helt annan historia.

Penny Knatchbull tillsammans med prins Philip
Prins Philip och Penelope Knatchbull tillsammans, en bild från 2007.

Nu är alltså teamet bakom megasuccén The Crown på väg att sätta tänderna i denna delikata affär. Medan brittiska kungahuset uppges vara föga roade, för att använda ett understatement.

Annons

Å andra sidan borde de kanske vara härdade vid det här laget, The Crown har ju inte precis väjt för några kungliga familjedramer under de avsnitt som hittills har sänts.

Säsong fem spelas in just nu, och prins Philip spelas av Jonathan Pryce, medan Natascha McElhone gör rollen som Penny Brabourne. Någon gång under 2022 är det dags att bänka sig i tv-soffan.

Prins Philip Penny Knatchbull
Penny och prins Philip delade intresset för att köra fyrspann och tillbringade mycket tid tillsammans på kuskbocken.

Prins Philips och drottning Elizabeths äktenskap var sannolikt inte okomplicerat alla gånger, men deras kärlek levde livet ut – och vad som är sant eller falskt i The Crowns skildring av detta kungliga triangeldrama vet nog bara de inblandade själva.

Annons

Prins Philip själv slipper uppleva det hela, han gick ju bort i början av april, nära 100 år gammal, och lämnade efter sig sin sörjande hustru, samt en mycket gripen Penny. Hon var den enda utanför den direkta familjekretsen som blev inbjuden att närvara vid begravningen.

Penny Knatchbulls sorg efter prins Philips död

Penny Knatchbull Prins Philip Begravning
En sörjande Penny på prins Philips begravning.

Foto: TT.

Annons