Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kyliga mötet mellan Marie och Mary – efter infekterade konflikten

13 nov, 2022, 06:00 

Svägerskorna syntes ihop för första gången på två månader.

Annons
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Under de senaste månaderna har stämningen inom den danska kungafamiljen varit väldigt kylig.

Detta grundar sig förstås i drottning Margrethes beslut om att frånta prins Joachims fyra barn sina kungliga titlar – vilket väckt starka reaktioner.

Joachim och Marie har varit tydliga med att de är djupt sårade över beslutet, och att barnen känner att de förlorar sin identitet.

Kronprinsparet och prinsparet återförenade – efter två månader

I oktober berättade Joachim danska B.T. att han inte hade haft någon kontakt med sin mor eller bror sedan beskedet om titlarna.

Annons

– Tyvärr inte, sa prins Joachim och berättade att relationen med kronprinsparet, kronprins Frederik och kronprinsessa Mary, är så ”komplicerad den bara kan bli”.

Senaste gången vi såg bröderna Joachim och Frederik i samma rum var vid galamiddagen på Christiansborg slott i början av september.

Senaste gången vi såg familjen samlad var i början av september.

Men på lördagen, efter två månader, träffades kronprinsparet och prinsparet igen.

Kyliga mötet mellan kronprinsessan Mary och prinsessan Marie

Joachim, Marie, Frederik, Mary och Margrethe deltog nämligen alla vid den officiella lunchen som hölls på Köpenhamns rådhus på lördagen, med anledning av drottningens 50 år på tronen.

Annons

Man kan tänka sig att stämningen mellan familjerna inte är på topp med tanke på den pågående krisen – men trots detta lade de alla känslorna åt sidan för att fira Margrethes jubileum.

Utifrån bilderna som publicerats från lunchen syntes paren inte prata med varandra, utan satt vid olika bord under lunchen.

Vem vet, kanske familjen samlas under helgen innanför stängda dörrar och reder ut eventuella frågetecken och dispyter...

Annons