Labourledaren Keir Starmer är verklighetens Mr Darcy

Keir Starmer sägs vara förebild för Mr Darcy i filmerna om Bridget Jones.

Nya labourledaren är britternas svar på Stefan Löfven – och den livs levande förebilden till Mr Darcy i filmerna om Bridget Jones!

 

Haha, vilket roligt skvaller! För här har ni honom – verklighetens Mr Darcy. I alla fall om man ska tro de ihärdiga ryktena från London.

Det ska nämligen vara Sir Keir Starmer, nyvald ledare för brittiska labourpartiet, som är den livs levande förebilden till den stiffe men oemotståndlige Mark Darcy i succéfilmerna om Bridget Jones. Man kanske kan kalla honom för britternas svar på Stefan Löfven?

Colin Firth och Renée Zellweger i Bridget Jones Dagbok.

Colin Firth och Renée Zellweger som Mark Darcy och Bridget Jones.

Fast Helen Fielding, som är kvinnan bakom boken, ler bara outgrundligt. Och själv verkar Sir Keir inte direkt ha någonting emot att ha blivit en snackis i England, det framgick tydligt när ITV News ställde frågan:

– Haha, alla undrar om det är jag! Ni borde fråga Helen Fielding i stället för hon har svaret.

– Visst, det vore smickrande… Men jag har faktiskt ingen aning om det är sant.

Keir Starmer är Englands svar på Stefan Löfven

Labourledaren Keir Starmer.

Keir Starmer, nyvald ledare för Labourpartiet. Privat är han tvåbarnspappa och gift sen 13 år med Victoria Alexander, advokat. Charmfaktorn är dock okänd.

Klart är i alla fall att 57-årige Keir Starmer (som häromveckan tog över efter den förre labourledaren Jeremy Corbyn) har jobbat som människorättsadvokat, precis som filmens Mr Darcy.

Och kanske är detta ändå en fråga som har flera svar – för det sägs att även Colin Firth, som spelade Mark Darcy, har ett finger med i spelet: Innan han blev Mark Darcy med hela världen, hade han ju också rollen som Mr Darcy i filmatiseringen av Jane Austens Stolthet och Fördom.

Keir Starmer med prins Charles Camilla.

Mr Darcy – förlåt, Sir Keir – charmar prins Charles darling Camilla.

Foto: TT.