Läckta dokument avslöjar Meghans lidande – mitt under graviditeten

Meghans lidande under graviditeten avslöjas nu.

Meghan Markles graviditet kantades av ångest – och hon kände att hon inte hade hovets stöd bakom sig.

Det avslöjas i rättsdokument som lämnats in till en domstol i Storbritannien, där Meghan stämmer ägaren till tidningen Mail on Sunday efter att ha fått sina privata brev publicerade.

Representanter för tidningen menar att Meghan fick ge svar på tal, genom kommentarer från anonyma källor i hennes närhet som pratat med magasinet People. Men Meghan och hennes advokater menar att detta är struntprat. I den nya skrivelsen till rätten skriver hennes advokater, enligt nyhetsbyrån Reuters:

“[Meghan] har blivit föremål för en stor mängd falska och ofördelaktliga artiklar i brittiska tabloidmedier, speciellt [Mail on Sunday], som har orsakat enorm känslomässig smärta, och skadat hennes mentala hälsa”.

Advokaterna fortsätter:

“Hennes vänner hade aldrig sett henne må så här illa tidigare, och de gjorde rätt i att vara oroliga för hennes välmående. Speciellt eftersom hon var gravid, och oskyddad av [hovet], och förbjuden från att försvara sig själv”.

Lämnade kungliga livet bakom sig

Meghan ser ut att få vänta åtminstone till nästa år innan hennes stämningsansökan tas upp i en rättegång. En domare har tidigare ratat en annan av hennes anklagelser – att tidningen i fråga skulle ha agerat ohederligt och orsakat en splittring mellan Meghan och hennes far.

Meghan och Harry har lämnat det kungliga livet i Storbritannien bakom sig och bor nu tillsammans i Los Angeles. Harry har tidigare sagt att han inte längre kommer överens med sin äldre bror, den framtida kungen William, och Meghan har tidigare berättat att hon kände sig utsatt och ensam då hon var gravid.
Båda två har också sagt att de upplever mediebevakningen runt Meghan som rasistisk och att det var en av anledningarna till flyttbeslutet. Harry sa i veckan att rasismen i samhället fortfarande är vida spridd.
Foto: TT