Hemliga lägenheten – som är Sofias okända frizon

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har själv berättat om de identitetskriser som hon brottats med under åren som prinsessa. Men hon har en frizon.
Annons

 

Att ta det stora steget från att vara en vanlig tjej till att bli Hennes Kungliga Höghet, det är inte okomplicerat och prinsessan Sofia har flera gånger berättat om det stora stöd som hon fått från kungafamiljen.

Annons

Men hon har en okänd frizon, dit hon kan åka och bara vara sig själv: En privat lägenhet i Kapstaden.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia.

Sofia köpte lägenheten i Sydafrika i november 2014, ett halvår innan hon blev prinsessa och priset var 1,3 miljoner svenska kronor. Sedan dess är den hennes bas när hon besöker Project Playgrounds verksamhet i kåkstäderna Langa och Guguelthu.

Enligt de uppgifter som Expressen tog del av i samband med köpet är lägenheten på 72 kvadrat. Den ligger på andra våningen i det exklusiva området Sea Point, bara 250 meter från Atlanten, och nedanför på den berömda strandpromenaden är det tätt mellan restaurangerna och caféerna.

Sea Point i Kapstaden, det område där prinsessan Sofia äger en lägenhet.
Sea Point i Kapstaden, det område där prinsessan Sofia äger en lägenhet.
Annons

Fastigheten är bevakad av vakter dygnet runt, så Sofia kan känna sig trygg. Och till Project Playground i Langa tar hon sig på en halvtimme med bil.

Sea Point Kapstaden
Den berömda strandpromenaden.

Prinsessan Sofia reser regelbundet till Kapstaden. Senast hon var där var i slutet av januari, i samband med att Renée Nyberg under sex dagar följde henne för dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground som visas i TV4 nu på torsdag. Men sedan dess har coronapandemin av naturliga skäl satt stopp för alla besök.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg TV4. Dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground.
Prinsessan Sofia och Renée Nyberg på en balkong i Kapstaden. Dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground visas torsdagen den 3 september klockan 21.00 i TV4 och TV4 Play.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting? säger prinsessan Sofia i dokumentären.

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

Annons

Foto: TT, TV4.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Hemliga lägenheten – som är Sofias okända frizon”

 1. charlotte skriver: 30 augusti, 2020

  Sofia har gjort helt rätt som skaffat denna lilla lägenhet att ha som utgångsläge om livet i Sverige skulle bli för svårt, mobbing m m. Man är väl glad om man har en liten garderob vid sådana tillfällen. Heja Sofia!


 2. Anna skriver: 30 augusti, 2020

  Det börjar bli tröttsamt att läsa om hur jobbig offentligheten är för en person som inte vill annat än synas. Kungens beslut att krympa kungafamiljen måste ha kommit som en stor besvikelse…synd bara att han inte drog in HKH-titlarna för sonen, dottern och svärdottern också när han ändå höll på.
  Identitetskris…tillåt mig skratta.


  1. IngridR skriver: 31 augusti, 2020

   Många kloka åsikter här!


 3. Leo skriver: 30 augusti, 2020

  Här tillåts jag att vara den jag vill vara säger S om livet i Sydafrika. Varför stannar hon då inte där o gör en insats på plats. Innan hon träffade pr CP levde hon ett helt annat liv, det verkade hon också trivas med.


 4. Fundersam skriver: 31 augusti, 2020

  Hon kan väl vara där jämt. Idag behöver väl inte de så kallade kungligheterna någon frizon. De behövs ju inte överhuvudtaget. Vem bryr sig.


 5. josefin skriver: 31 augusti, 2020

  vad var det för hemligt här?


 6. Eva W skriver: 31 augusti, 2020

  Från lyx till slum på en halvtimme och tillbaks igen förstås – hmmm


  1. IngridR skriver: 2 september, 2020

   Eva W
   Tänker precis som du kring detta.
   Och SvD: ” Sofia köpte lägenhet för 1,3 miljoner i det exklusiva området… Tror snarare att det var CP som köpte den.


 7. Ulla Lundell skriver: 31 augusti, 2020

  Att prinsessan Sofia har en lägenhet i Kapstaden är ingen hemlighet, det har varit känt länge.

  Ulla


 8. mm skriver: 31 augusti, 2020

  Så härligt för vår kära prinsessa.


 9. Aveline skriver: 31 augusti, 2020

  Håller med alla skribenter här ovanför ☝️ utom charlotte.


 10. Minica skriver: 31 augusti, 2020

  Charlotte… på vilket vis menar du att Sofia har det svårt i Sverige? Hon tillhör ju landets mest priviligierade familj. Och “garderob”??? Hur tänker du där? Syftar du på en 72 kvadrats lägenhet i Kapstaden? Jag förstår inte ditt resonemang.


  1. charlotte skriver: 2 september, 2020

   Det är alltså en helt vanlig ganska liten lägenhet som Sofia skaffade innan bröllopet. Hon vill väl ha större möjlighet att åka dit och hjälpa till med PP när barnen blir större.
   Jag skulle inte vilja säga att Sofia har det lätt med den mobbing som finns på detta forum. Man hoppas att allt blir bättre.


 11. Aveline skriver: 1 september, 2020

  Minica,

  Jag undrar faktiskt samma. Förklara charlotte.


 12. Birthe Vejrum skriver: 2 september, 2020

  Lejligheden i Sydafrika/Kapstaden er et KRAV fra den sydafrikanske regering. Man SKAL have en permanent bolig/bostad for at drive virksomhed i landet. Ligesom man SKAL bevise, at man er økonomisk uafhængig ved at stille sikkerhed/bevis for et beløb på ZAR 120.000
  Dette har jeg skrevet flere gange! Men SvenskDams webb redaktion har virket ret vaklende/uinteresseret i kommentarer fra læserne den seneste tid. 🙁


 13. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2020

  Hvis SvenskDam har tekniske problemer med kommentarfeltet, kunne SvenskDam vel skrive det på sitet? For hvor mange gange skal man skrive en kommentar før den kan forventes at komme på kommentarfeltet? 🙁
  Jeg synes f.eks, at det er vigtigt at disse oplysninger om reglerne i Sydafrika bliver kendt, så der bliver et fair udgangspunkt for debatten.
  Altså: 1. For at drive en NGO i Sydafrika SKAL man have en permanent bolig/bostad i landet.
  2. Man SKAL desuden kunne bevise, at man ER ØKONOMISK UAFHÆNGIG og have et beløb på ZAR 120.000 som garanti/sikkerhed/bevis på dette.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar