Hemliga lägenheten – som är Sofias okända frizon

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia har själv berättat om de identitetskriser som hon brottats med under åren som prinsessa. Men hon har en frizon.

 

Att ta det stora steget från att vara en vanlig tjej till att bli Hennes Kungliga Höghet, det är inte okomplicerat och prinsessan Sofia har flera gånger berättat om det stora stöd som hon fått från kungafamiljen.

Men hon har en okänd frizon, dit hon kan åka och bara vara sig själv: En privat lägenhet i Kapstaden.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia.

Sofia köpte lägenheten i Sydafrika i november 2014, ett halvår innan hon blev prinsessa och priset var 1,3 miljoner svenska kronor. Sedan dess är den hennes bas när hon besöker Project Playgrounds verksamhet i kåkstäderna Langa och Guguelthu.

Enligt de uppgifter som Expressen tog del av i samband med köpet är lägenheten på 72 kvadrat. Den ligger på andra våningen i det exklusiva området Sea Point, bara 250 meter från Atlanten, och nedanför på den berömda strandpromenaden är det tätt mellan restaurangerna och caféerna.

Sea Point i Kapstaden, det område där prinsessan Sofia äger en lägenhet.

Sea Point i Kapstaden, det område där prinsessan Sofia äger en lägenhet.

Fastigheten är bevakad av vakter dygnet runt, så Sofia kan känna sig trygg. Och till Project Playground i Langa tar hon sig på en halvtimme med bil.

Sea Point Kapstaden

Den berömda strandpromenaden.

Prinsessan Sofia reser regelbundet till Kapstaden. Senast hon var där var i slutet av januari, i samband med att Renée Nyberg under sex dagar följde henne för dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground som visas i TV4 nu på torsdag. Men sedan dess har coronapandemin av naturliga skäl satt stopp för alla besök.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg TV4. Dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg på en balkong i Kapstaden. Dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground visas torsdagen den 3 september klockan 21.00 i TV4 och TV4 Play.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting? säger prinsessan Sofia i dokumentären.

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

Foto: TT, TV4.