Läkarnas ord: Så sjuk är furstinnan Charlene av Monaco – kan inte visa sig öppet

Charlene av Monaco

Furstinnan Charlene av Monaco dök inte upp – här är läkarnas besked om hennes sjukdom.

Hovreportrarnas Hemligheter: Detaljen avslöjar – så kluvet var kungahuset
Slå på ljud

Charlene av Monaco är en ständigt gäckande gåta för alla som följer de europeiska kungahusen. Hon har ofta hållit sig i bakgrunden, snudd på undangömd. De senaste åren har furst Albert ofta fått dyka upp på evenemang utan sin hustru vid sin sida, vilket har mötts med både förvåning och besvikelse.

Så sjuk är Charlene av Monaco – kan inte visa sig öppet

Furstinnan Charlene av Monaco

Charlene måste återhämta sig efter sjukdomen.

Så var även fallet när Monaco Grand Prix, stadens prestigefulla formel 1-tävling, gick av stapeln. Furstefamiljen fanns där, men Albert fick klara sig ensam utan Charlene.

Den här gången fick vi dock ett konkret svar, direkt från hovet. Charlene är sjuk, meddelades det.

"Under en resa till den afrikanska kontinenten som en del av ett naturskyddsuppdrag, drog furstinnan Charlene på sig en öron-, näsa-, halsinfektion som innebär att hon inte kan resa. Tyvärr kommer hon inte att kunna närvara vid Monaco Grand Prix. Furstinnan Charlene skickar sina lyckönskningar till motorklubben Monaco, arrangörerna av loppet och till förarna och lagen som är en del av det här fantastiska motorsportsevenemanget", kunde vi läsa i uttalandet från Monacos hov.

Detta kan det vara

Vad innebär det då att en person har drabbats av en öron-, näsa-, halsinfektion? Sajten Doktor.se listar vilka olika slags infektioner och symptom som kan drabba de delarna av kroppen: förlorat luktsinne, bihåleinflammation, halsfluss, heshet, hosta, hörselnedsättning, kristallsjuka, näsblödning, polyper i näsan, rinnsnuva, stämbandskatarr, öroninflammation – för att nämna några.

I dagsläget vet vi inte exakt vilka sorts symptom Charlene lider av efter resan till Afrika. Men resan till Afrika är knappast något hon ångrar. Djurlivet och kampen mot tjuvjägare ligger Charlene väldigt nära hjärtat. Hennes senaste Instagram-inlägg visar hur hon deltar i en operation där en noshörning får sitt horn borttaget. Operationen är smärtfri och görs för att avskräcka tjuvjägare, som skjuter noshörningar för att få deras horn.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

LÄS MER: Sanningen om kungafamiljens kroppsspråk – så är de egentligen

LÄS MER: Hovets skräck: Så blir tv-serien om kungafamiljen

LÄS MER: Kungen pressades på en kvarts miljon av påstådd älskare

LÄS MER: Kungafamiljens svarta får – Jan Bernadottes otroliga livsöde