Långläsning! Så blev Harry och Meghan kära

NU GRATIS

Prins Harry och Meghan Markle kunde inte sluta le när de äntligen fick visa upp sin kärlek för hela världen, efter 16 månaders intensiv distansromans.  Lär känna Harrys ”Meg” och läs hela deras fantastiska kärlekshistoria!

Ringen med prinsessan Dianas diamanter gnistrar på Meghan Markles vänstra ringfinger, hon och prins Harry har gift sig, inte ens två år efter att de träffats på en blinddejt i London, ihoptussade av en gemensam vän.

Prins Harry och Meghan går och håller hand.

Meghan berättar att Harry har pratat med hennes pappa, men inte hunnit träffa honom än. Och hur otroligt det än låter så säger Harry att han aldrig hade sett Meghan på tv före den där dejten, trots hennes sju säsonger i succéserien Suits.

– Men så fort jag klev in i rummet så visste jag att hon var kvinnan i mitt liv!

Meghan säger att hon visste att det var en brittisk prins hon skulle träffa, men inte mycket mer än så.

– Jag minns att jag frågade min kompis: ”Men är han snäll då?”

– Harry och jag gick och tog en drink och rätt snabbt bestämde vi att vi skulle träffas igen.

Så blev prins Harry och Meghan kära

Och sedan blev det allvar – faktiskt redan på andra dejten.

– Jag lyckades övertala henne att följa med mig till Botswana och där fick vi mycket tid för oss själva, säger prins Harry.

– Vi tältade under stjärnorna i fem dagar. Det var helt fantastiskt!

Ett drygt år senare, i början av september i år, blev Meghan bjuden på te hos drottning Elizabeth på slottet Balmoral i Skottland. Det kritiska ögonblicket! Men allt gick bra, Meghan blev godkänd och charmade till och med corgisarna, berättar Harry.

– De har skällt på mig i 33 år, hela mitt liv. Men dig gillade de direkt!

Läs också: Meghan Markles pappa: “De är ett härligt par!”

Frieriet

– Det var här, i vårt lilla hus, bara du och jag. Vi grillade en kyckling och hade en mysig kväll hemma. Och jag tror att jag lyckades överraska dig, sa Harry.

– Ja, det gjorde du verkligen! Det var en otrolig överraskning.

– Det var så fint, naturligt och romantiskt. Ja, han gick ner på ett knä! berättar Meghan Markle och skrattar hjärtligt.

– Och jag lät dig knappt fria färdigt innan jag sa ja!

Prins Harry och Meghan vinkar

Bröllopet

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig i St George’s Chapel på slottet Windsor och bröllopet äger rum i maj.

Att Harry och Meghan har valt slottskapellet på Windsor Castle betyder att det blir en mer familjär vigsel, helt olikt Williams och Kates praktbröllop i Westminster Abbey för sex år sedan.

Före vigseln kommer Meghan att få brittiskt medborgarskap, vid sidan av sitt amerikanska, men det väntas ta flera år. Enligt brittisk media kommer hon dessutom att döpas och konfirmeras i Church of England före bröllopet.Meghan är protestant och har gått i en katolsk skola.

Drottning Elizabeth kommer att närvara vid vigseln och kungafamiljen ska stå för alla kostnaderna.

Meghans förlovningsring – med Dianas diamanter. Den är i guld och gjord av drottning Elizabeths hovjuvelerare Cleave Company.

Meghans förlovningsring – med Dianas diamanter. Den är i guld och gjord av drottning Elizabeths hovjuvelerare Cleave Company.

Ringen

Två diamanter som tillhört prinsessan Diana och en stor diamant från Botswana. Här har ni den, förlovningsringen – och prins Harry har designat den själv!

Nu sitter den på Meghans vänstra ringfinger och det var med stor stolthet som hon visade upp den för medieuppbådet utanför Kensington Palace.

Läs också: Meghan Markles förlovningsring

Att Harry valde en diamant just från Botswana beror på att det är en plats som betyder mycket för dem som par, och de var bland annat där på semester i somras, uppger brittiska hovet.

Men mest rörande är nog att prins Harrys mamma prinsessan Diana också är med på sitt sätt, eftersom de två mindre diamanterna kommer från hennes privata samling.

– Hon skulle ha älskat Meghan, de skulle ha blivit bästa vänner, säger prins Harry.

Meghans pappa Thomas med nyfödda Meghan.

Meghans pappa Thomas med en nyfödd Meghan.

Lyckönskningarna har strömmat in till Kensington Palace och en av dem som har gratulerat paret är kronprinsessan Victoria. Hovet bekräftar att vår svenska kungafamilj har skickat sina gratulationer till prins Harry och Meghan. Däremot kommer de inte att offentliggöras, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Läs också: Unik kartläggning! Allt om de kungliga svärmödrarna

Det har gått fort för Harry och Meghan Markle! Hon behövde bara vänta i ett drygt år innan hon fick träffa drottning Elizabeth. För prins Williams Kate tog det hela fem år.

Meghans hundar: blandrasen Bogart och beaglen Guy

Meghans hundar, blandrasen Bogart som kommer från ett hundstall i Los Angeles och beaglen Guy som hittades i en skog i Kentucky. Men det var bara Guy som fick följa med till London, Bogart blir kvar i Kanada hos en av Meghans vänner.

Tv-stjärnan Meghan Markle blir en glamourinjektion i det brittiska kungahuset. För in på Buckingham Palace kliver en 36-årig California Girl med fräknar och uppnäsa som älskar yoga, beachen och sina byxor i fuskläder. I familjen kallas hon alltid Meg och med sina 171 cm är hon snäppet kortare än Kate, som är 1,75.

Läs också: Allt om Meghan Markles tidigare äktenskap

Meghan har berättat att hon är vegan (utom på helgerna), älskar pumpafondue och gör sin chiapudding själv. Dessutom är hon känd för sin snygga handstil. Hon har till och med jobbat extra som frilansande kalligraf:

– Handskrivna brev är en förlorad konstform. Jag gjorde inbjudningskorten till massor av bröllop och stora evenemang och till Dolce & Gabbana’s vip-utskick.

– Jag satt där med en liten vit tubsocka på handen, för att det inte skulle bli fläckar på korten …

Doria Radlan

Mamma Doria Radlan på språng med sina coola dreadlocks.

Rachel Meghan Markle föddes den 4 augusti 1981 i Los Angeles. Mamma Doria Radlan, 61, arbetar som terapeut och yogainstruktör (och är känd för sina dreadlocks). Pappa Thomas, 73, har varit framgångsrik ljussättare i Hollywood. De skilde sig när Meghan var sex år.

Hon har två halvsyskon på sin pappas sida, 53-åriga Samantha (som brutit med familjen och uppges skriva på en skandalbok om sin berömda syster), och Thomas jr, 51.

Som barn hängde Meghan ofta med pappa på jobbet och det var så hon började drömma om att bli skådis. Hon gick i privatskolor i Hollywood och Los Angeles och tog sedan, som den första i sin familj, examen vid Northwestern University i Illinois.

Samantha är ett av Meghans syskon

Ett av Meghans syskon, 53-åriga Samantha, från hennes pappas första äktenskap med Roslyn.

Ämnena var teater och internationella relationer och sin praktik gjorde hon på amerikanska ambassaden i Buenos Aires, Argentina.

Sedan blev det modelljobb och småroller i amerikanska tv-serier som CSI och 90210, men i början gick det trögt, berättade hon i en intervju:

– Jag var inte tillräckligt svart för de svarta rollerna och inte tillräckligt vit för de vita.

Läs också: Prins Harry: “Jag har aldrig sett Suits”

Det var först som Rachel Zane i succéserien Suits som hon slog igenom stort. Men nu har hon satt punkt för skådespelarkarriären. Hon gjorde sin sista inspelningsdag för ett par veckor sedan, precis innan hon flyttade till London.

Meghan Markles första bröllop

Meghan Markles första bröllop var väldigt informellt och ägde rum på en strand på Jamaica. Hon hade utslaget hår och baraxlad vit klänning med brett silverbälte i midjan, medan brudgummen Trevor Engelson bar en enkel vit skjorta och byxor.

Att hon engagerat sig i välgörenhet vid sidan av skådisjobbet ger kungliga pluspoäng förstås. Hon har bland annat varit i Rwanda för organisationen Clean Water Campaign och haft FN-uppdrag med fokus på kvinnors rättigheter.

På minuskontot finns hennes första äktenskap. Det är inte så vanligt att blivande prinsessor har en exman, även om det finns några exempel, som spanska drottning Letizia.

Meghans äktenskap med den amerikanske filmproducenten Trevor Engelson, 40, höll bara i två år. De gifte sig 2011 i Ocho Rios på Jamaica, ett riktigt partybröllop som pågick i fyra dagar. Fast själva vigseln tog bara en kvart.

Den gången var det 102 gäster. När hon säger ja till Harry lär det komma minst 500 …

Thomas jr är ett av Meghans syskon

Ett av Meghans syskon, Thomas jr, 51, från hennes pappas första äktenskap med Roslyn.

Meghan bodde tidigare i det här huset i en förort till Toronto

Nu har Meghan sagt bye-bye till sitt lilla hus (inrett i californian style) i en förort till Toronto.

Av: Helena Wiklund Foto: IBL, Stella Pictures