Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Långläsning! Så har familjen Middleton påverkat brittiska kungahuset

20 jun, 2017, 11:00 
Agneta Nisbeth
Kungahuset har sakta med säkert förändrats de senaste åren.
Annons

När prinsessan Diana var gift med prins Charles fanns en anda i det brittiska kungahuset med stelbenta traditioner som inte riktigt hade följt med i samhällsutvecklingen. Men efter att Charles och Dianas äktenskap helt gått åt skogen och prinsessan slutat sina dagar i Paris, lades de gamla reglerna åt sidan. Det här med resonemangsäktenskap var kanske inte idealet ändå. Plötsligt kunde man gifta sig med den man verkligen älskade. Man kan nästan säga att prins Williams föräldrars olyckliga och ojämlika förhållande gjorde att William själv i slutändan kunde äkta den “vanliga” kvinna han ville ha, Catherine “Kate” Middleton. Och icke att förglömma – Charles kunde äntligen få sin älskade Camilla som han trånat efter i decennier.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Med Kate kom hennes föräldrar – medelklassparet Michael och Carole Middleton – in i kungafamiljen. Paret hade mötts på jobbet då hon var flygvärdinna på British Airways och han jobbade för samma flygbolag, fast på flygplatsen. Efter att Kate föddes startade Carole ett eget företag i festbranschen, Party Pieces. Hon kom helt rätt i tiden och företaget växte till en multimiljonbusiness. Här lärde sig Carole hur viktigt det är att synas och höras, men också att man inte kommer någonstans utan att jobba hårt. Familjen Middleton hade nu råd att skaffa sig de attribut som behövdes för att smälta in i den brittiska överklassen. Det vill säga herrgård, privatskolor till barnen, fina bilar samt kläder från anrika skräddare och modehus.

Äldsta dottern Catherines relation med den brittiska prinsen satte ytterligare sprutt på affärerna och kopplingen till brittiska kungafamiljen befäste Middletons position i den brittiska societeten. Efter att Kate gått altargången upp i Westminister Abbey 2011, började saker och ting sakta förändras i kungahuset. Speciellt sedan prins George och prinsessan Charlotte föddes. Nu finns en aktiv mormor och morfar som verkligen vill umgås med sina barnbarn. Carole flyttade till och med in hos Kate och William när prins George föddes. Det finns de brittiska rojalister som nu undrar hur stort inflytande “vanliga” mormor Carole egentligen har över barnens uppfostran, blir de verkligen tillräckligt kungliga? Och var kommer farfar prins Charles in i bilden?

När prins Charles blev farfar för första gången blev han plötsligt satt lite åt sidan. Nu är det naturligtvis inte bara Kates familj som påverkat det brittiska kungahuset och dess ibland mossiga traditioner. Förr i världen kunde en kunglighet till exempel inte gifta sig med någon som var frånskild. Detta förändras redan med den frånskilde prins Charles som äktade Camilla Parkes Bowles år 2005. Och allt pekar på att prins Harry snart kommer att gifta sig med Meghan Markle, också hon skild.

Annons

När Carole och Michael Middletons dotter Pippa gifte sig med James Matthews blev bröllopet en mycket välorganiserad tillställning. Trots at Pippa egentligen inte är det minsta kunglig blev bröllopet ytterst omskrivet. Det råder ingen tvekan om att prins William gillar att vara tillsammans med sina svärföräldrar. Även om William en dag ska bli kung, är det en nyttig erfarenhet att tillsammans med familjen Middleton få prova på en helt annan verklighet än den han upplevde som barn. Och när det väl är dags för Williams som George att ta över tronen har han också fått lära sig den sunda pendlingen mellan ett vanligt och ett kungligt liv. Tack vare mormor och morfar Middleton.

Foto: IBL

 

Annons