Lär känna Chris hemlighetsfulla mamma Eva O'Neill

Lär känna Chris hemlighetsfulla mamma Eva O'Neill
NU GRATIS

Bästis med Donald Trumps exfru och tre barn med tre olika pappor. Det är mycket vi inte vet om Chris O'Neills fascinerande mamma Eva O'Neill.

Läs mer: Wolfgang Seybolds första ord sedan uppbrottet från Eva O’Neill: “Hon är en underbar kvinna på alla sätt”

Av: Anna von Koch Foto: IBL, Stella Pictures

Prinsessan Madeleines svärmor Eva Maria O’Neill skulle aldrig drömma om att ställa upp på en intervju, hon är otroligt medieskygg, och hennes bakgrund är något diffus – inte ens Evas födelseår är kristallklart. Man skulle faktiskt kunna säga att Chris mamma är lite utav kungahusets Greta Garbo.

Chris O’Neills mamma Eva är sannerligen en hemlighetsfull dam.

Men när Eva O’Neill väl dyker upp på olika tillställningar överglänser hon de flesta med sin filmstjärneaura, med fluffiga pälsar, högklackade stövletter och spännande hattar.

Under året som gått har Eva hållit extra låg profil och vi har bara skymtat henne vid två tillfällen. I augusti 2017 ställde hon upp på bild tillsammans med sina döttrar Tatjana och Natascha, Chris halvsystrar, under musikgalan Amadeus Weekend i Salzburg, som Eva själv är initiativtagare till. Och i höstas dök hon upp ensam vid en oktoberfest i München.

Tillsammans med döttrarna Tatjana och Natascha under musikgalan Amadeus Weekend i Salzburg, som Eva själv är initiativtagare till.

Tidigare hade hon ofta stjärnadvokaten Wolfgang Seybold vid sin sida, men de separerade under hösten 2016.

– Det stämmer, vi är inte längre ett par, berättade Wolfgang då för Svensk Damtidning över telefon. Han lät en smula sorgsen på rösten och det var tydligt att han var berörd av uppbrottet.

– Eva är verkligen en fantastisk kvinna, egentligen är det allt jag kan säga. Vi är fortfarande väldigt nära vänner.

Wolfgang och Eva hade då hållit ihop i 20 år och det blev ett tungt uppbrott.

Eva har gift och skilt sig fyra gånger – alltid med förmögna och framgångsrika män, varav Chris pappa, finansmannen Paul Cesario O’Neill, var nummer tre. Evas tre barn har tre olika pappor.

Äldsta dottern Tatjana, bor på ett 1700-talsgods i England med sin adlige man Henry D’Abo och deras tre barn. Natascha, tidigare redaktör på magasinet Tatler, är gift med österrikiske greven Ernst Abensperg und Traun. Och så Chris, förstås, som har gift sig med en svensk prinsessa. Kanske är det inte så konstigt att Eva hållit sig i toppen av societeten i flera europeiska länder under alla år.

Eva har under åren lärt känna hela den svenska kungafamiljen.

Här med prins Carl Philip.

Här umgås hon med Kronprinsessan Victoria.

I tidningsartiklar har det påståtts att hon gift och skilt sig till sin förmögenhet och position bland gräddan av jetset-världen. Tidningen New York Post skrev lite beskt:

“Societetslejonet Eva O’Neill jämförs ofta med Ivana Trump på grund av sitt utseende och sina lönsamma skilsmässor.”

Läs mer: Chris O´Neill: “Så är jag som pappa”

Och den tyske nöjeskrönikören Michael Graeter har enligt tidningen The Mail on Sunday sagt:

– Hon har aldrig haft en karriär. Hon har fått ihop sina pengar genom skilsmässor. Hon är precis som sin väninna Ivana Trump. Hon gifte sig smart och skilde sig smart och cashade in på männen.

Eva har förknippats med Donald Trumps exfru som hon tidigare umgicks med, både utseendemässigt och för alla skilsmässor.

Eva och president Donald Trumps exfru Ivana Trump var bästa väninnor och umgicks mycket under 80-talet.

I ett långt reportage i New York Magazine från 1990 berättade Eva O’Neill om sin nära vänskap till den tjeckiskfödda miljardärs-hustrun.

– Pengar är inte anledningen. Det är vänskap. Jag spelar inga spel, jag är bara en frånskild trebarnsmamma. Jag har bott i Europa under en lång tid och jag behöver inte klättra socialt, sa Eva enligt tidningen.

I Evas vänskaps- och bekantskapskrets finns politiker, kungligheter och miljardärer.

Chris mor beskrivs som ett socialt geni av författaren Lady Colin Campbell, som bland annat skrivit en bok om prinsessan Diana, och som också umgås i den brittiska societeten.

– Eva är vacker och charmig, det är roligt att vara i hennes närhet och hon är väldigt naturlig och jordnära.

Eva är hemlighetsfull kring sin bakgrund och vi kan bara gissa hur hon hamnade i gräddan av överklassen.

Enligt vissa källor föddes Eva O’Neill som Eva Walter år 1947 i Karlovy Vary, eller Karlsbad, i det forna Tjeckoslovakien. Men det finns också uppgifter på internet om att hon är född 1943, ja till och med 1940.

Eva är i dag bosatt i en fashionabel våning i London, nära Chris, svärdottern Madeleine och sina barnbarn. Hon är väl omtyckt i kungafamiljen och har kommit drottning Silvia extra nära. De talar tyska med varandra när de träffas och har båda bott i München. Men där slutar likheterna.

Läs mer: Därför dissar Kronprinsessan lyxmärken och väljer H&M – år efter år