Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lär känna Chris O'Neill - prinsessans blivande make

25 okt, 2012, 11:48 
Agneta Nisbeth
Annons

Det nyförlovade paret – prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – befinner sig i Stockholm, men det ska inte vara någon pressträff. Hovet har istället satsat att lägga ut all info på sin hemsida.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill lagt ut en film på hovets hemsida där de berättar om frieriet. Men självfallet är vi alla nyfikna på vem Madeleines nye fästman är. Han talar en fläckfri brittiska och lär sig även svenska.

– Men det är lite svårt, säger han ärligt i förlovningsfilmen.

Perfekt

Chris O´Neill är till synes en perfekt prinsessfästman. Han föddes den 27 juni 1974 i London i England, där han växte upp med sina föräldrar Eva Maria och Paul O´Neill. Han har dubbelt medborgarskap i USA och Storbritannien och har fem halvsystrar. Tatjana, Natascha, Stephanie, Annalisa och Karen.

Annons

En fil kand

Christopher O’Neill studerade vid internatet Institut auf dem Rosenberg in St. Gallen, Schweiz innan han erhöll en fil.kand. i internationella relationer från Boston University. Därtill har Christopher O’Neill en Master i Business Administration från Colombia Business School i New York.

Under de senaste 16 åren har Christopher O’Neill arbetat inom finansbranschen, för företag som NM Rothchild & Sons och Steinberg Asset management. I dag är Christopher O’Neill partner och Head of Research vid Noster Capital, ett finansföretag med kontor i London och New York.

I New York

När Madeleine träffade Chris O´Neill i efterdyningarna av den brutna förlovningen med Jonas Bergström våren 2010. Prinsessan flyttade till New York och det dröjde inte länge förrän hon bestämde sig för att stanna och för två år sedan korsades Madeleines och Chris vägar.

Annons

Förmögen familj

Kärlek uppstod. Han kom från en förmögen familj, hade gått i privaskolor och tagit en examen i finansekonomi. Madeleine blev tidigt intresserad och imponerad av Chris, sägs det. Romansen blomstrade och hölls hemlig tills en dag då paret sågs omslingrade på restauranten The Boathouse i Central park i januari 2011. Relationen blev offentlig.

Förra sommaren firade han semester på Solliden med kungafamiljen. Paret bor tillsammans i en exklusiv våning på Manhattan och Chris har “adopterat” prinsesshunden Zorro, som han syns ute med titt som tätt i New York-kvarteren.

Sportig

Han fick ett varmt välkomnande av kungaparet. Chris är sportig och kommer att kunna umgås med blivande svärfar kungen, både i skidbacken och på hästryggen. Sedan ungdomsåren har Christopher O’Neill utövat olika idrotter och utomhusaktiviteter så som slalom, tennis och golf. Musik, litteratur och Chelsea Football Club är andra intressen.

Annons

Träffat mamma

Drottningen har redan träffat Chris mamma, Eva O´Neill. Christopher O’Neills far Paul O’Neill flyttade ursprungligen till London från New York på 1960-talet för att etablera det europeiska huvudkontoret för Oppenheimer & Co, en New York-baserad investmentbank. Paul O’Neill gick bort i december 2004.

Prins Charles som här ses med drottning Silvia är en god vän till Eva O’Neill.

Prins Charles

Modern Eva Maria O’Neill, 68, är engagerad i ett antal välgörenhetsorganisationer med särskilt fokus kring det kulturella bevarandet av Salzburg, Österrike. I Evas vänkrets finns bland annat Ivana Trump, Becca Cason Thrash (stenrik haute couture-samlare och filantrop som umgås med såväl Barack Obama som prinsessan Caroline av Monaco. Prins Charles och Eva känner varandra väl.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Hovet/Kungahuset.se/Patrick Demarchelier, Stella Pictures, All Over Press och Charles Hammarsten

Läs även:

Annons